Accenture koopt olie & gas specialist Hytracc Consulting

14 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft Hytracc Consulting gekocht, een IT dienstverlener die IT consulting levert aan organisaties in de olie- en gassector. Ongeveer 80 werknemers van Hytracc Consulting, werkzaam binnen kantoren in zes landen, zullen worden geïntegreerd in Accenture’s Resources Operating Group. Financiële details van de transactie zijn niet vrijgegeven.

Hytracc Consulting werd opgericht in 2010 en maakte sindsdien een spectaculaire groei door. In 2011 bereikte de Noorse organisatie de mijlpaal van 50 werknemers en inmiddels heeft het bedrijf zeven kantoren in zes landen: Stavanger (hoofdkwartier), Trondheim, Aberdeen, Calgary, Groningen, Houston en Kuala Lumpur. Hytracc Consulting biedt consulting, software implementatie en supportdiensten aan olie- en gasbedrijven, waarbij het bureau hen helpt met het beheren van hun koolwaterstof waardeketen, vanaf de bron tot aan de verkoop. Een van hun onderscheidende aspecten in de markt vormt een software pakket, waarmee klanten hun productievolumes en –opbrengsten nauwkeurig kunnen vaststellen en bijhouden, van productie tot verwerking, transport en uiteindelijke omzet.

Accenture buys Hytracc Consulting

Voor Accenture geeft de overname een boost aan hun Resources Operation Group, een van hun grotere industrietakken in Europa. “Hytracc's specialistische vaardigheden zullen samen met Accenture’s diepe technologie- en productiemanagement capaciteiten een krachtige combinatie vormen voor olie- en gasbedrijven die meer nauwkeurigheid en controle verlangen voor de inzet van koolwaterstof accounting-oplossingen,” zegt Andrew Smart, energy industry Managing Director bij Accenture. “Deze transactie zal onze ambitie verder vergroten om de voorkeursleverancier van upstream productiemanagement diensten te worden.”

Volgens Henning Stokke, oprichter en directeur van Hytracc, komt de overname beide organisaties en hun klanten ten goede. “Zowel Accenture als Hytracc hebben bewezen track records, industrie diepte en technologische expertise, wat de combinatie tot een goede fit maakt.”