Simon-Kucher organiseert Strategy Masterclass

13 augustus 2014 Consultancy.nl

Op 16 oktober 2014 organiseert Simon-Kucher & Partners een ‘Strategy Masterclass’ voor talentvolle master studenten. Tijdens het evenement krijgen de deelnemers een goed beeld van strategy consulting en hoe het is om te werken voor advieskantoor Simon-Kucher & Partners.

Strategy Masterclass
Het is een droom voor veel topstudenten; werken binnen de consultancybranche. Maar hoe is het om binnen strategy consulting – een van de meest uitdagende segmenten van de markt – te werken? Om talentvolle master studenten een goed inzicht te geven van de strategie adviesbranche organiseert Simon-Kucher & Partners, een internationaal adviesbureau op het gebied van strategie, sales en marketing, op 16 september 2014 een ‘Strategy Masterclass’ in zijn Amsterdamse kantoor. Tijdens de dag krijgen de deelnemende master studenten, naast een indruk van de branche, ook een goed beeld van het Amsterdamse strategie adviesbureau, dat wereldwijd zo’n 720 werknemers in dienst heeft verspreid over 28 kantoren. Verder leren de deelnemers de aanpak en werkwijze van Simon-Kucher kennen en de diverse uitdagende klantprojecten, waarbij zij dagelijks hun expertise inzetten.

Simon-Kucher & Partners - Strategy Masterclass

Programma
Tijdens de Strategy Masterclass, waarvoor zo’n 20 master studenten met diverse achtergronden in aanmerking komen, worden de deelnemers ingedeeld in fictieve case teams. In teamverband zullen ze een klantsituatie moeten evalueren door middel van data- en documentatie analyses. De studenten dienen creatieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen en deze uiteindelijk te presenteren aan het bestuur van de (fictieve) klant. Na het interactieve programma wordt de dag afgesloten met een informele borrel met diner, waarbij de studenten allerlei vragen over consulting kunnen stellen aan de bij Simon-Kucher werkzame adviseurs.

Zo zullen de studenten aan het einde van de dag een goed beeld overhouden of de strategie adviesbranche een omgeving is waarin ze graag willen werken, en of het werken aan commerciële projecten hen ligt. Om in aanmerking te komen voor deelname moeten de studenten, uiterlijk 24 september, een motivatiebrief, hun CV en hun cijfers van de middelbare school en universiteit aanleveren. Alleen topstudenten (of net afgestudeerden) komen in aanmerking voor de Strategy Masterclass.

Nieuws

Meer nieuws over