Deloitte - Grant Thornton fusie in Filipijnen van de baan

06 juni 2014 Consultancy.nl

De fusie tussen netwerkkantoren van Deloitte en Grant Thornton in de Filippijnen is van de baan.

In januari kondigden beide organisaties aan dat Punongbayan&Araullo (P&A) en Navarro Amper& Co (NA&Co), de netwerkkantoren van respectievelijk Grant Thornton en Deloitte een fusie waren overeengekomen. Het Memorandum van Overeenstemming (MoA) stelde de doeldatum van de fusie in juli 2014. De gecombineerde entiteit zou 34 partners krijgen en meer dan 1.000 werknemers, waardoor het een van de grootste professionele dienstenaanbieders van het land zou worden. Technisch gezien zou de organisatie verder gaan als PunongbayanAmper& Co en behoren tot het wereldwijde network van Big 4 organisatie Deloitte. 

Na een gedetailleerde due diligence en integratie planningsfase werd de MoA beëindigd. Redenen zijn niet gegeven, hoewel media in de Filippijnen speculeren dat de partner teams niet overeenstemming hebben bereikt over een gezamenlijke klanten- en interne strategie. Bovendien speelden ook culturele verschillen een rol.

De wereldwijde CEO van Grant Thornton Internationale, Ed Nusbaum, is tevreden over het feit dat het zijn lokale netwerkkantoor heeft kunnen behouden. “We hebben een sterke wereldwijde strategie en bieden de juiste omgeving voor ambitieuze, dynamische firma’s om hun groeipotentieel  te ontplooien. Ik kijk er naar uit om nog vele jaren met de partners en werknemers van PunongbayanAmper&Co samen te blijven werken.”

Nieuws

Meer nieuws over