EY partner van 2014 Commonwealth Games in Glasgow

25 juli 2014 Consultancy.nl

Eerder deze week zijn de 2014 Commonwealth Games begonnen. EY heeft zich als partner verbonden aan het sportevenement. Het Big 4 accountants- en adviesbureau was de afgelopen maanden nauw betrokken als adviseur bij de organisatie van het event in Glasgow.

Commonwealth Games
De Commonwealth Games vormt een multi-sport evenement dat elke vier jaar gehouden wordt, en waar de lidstaten van de Commonwealth of Nations aan mee kunnen doen. Het evenement wordt dikwijls beschreven als het 3e grootste multi-sport evenement in de wereld, na de Olympische en Aziatische Spelen. Aan de Games doen meer dan 6.500 atleten mee, officials van 17 verschillende sporten en meer dan een miljoen supporters komen samen op 14 podia en 3 terreinen voor 11 dagen competitie; wat het tot het grootste multi-sport evenement maakt dat ooit in Schotland gehouden is, en één van de grootste in de UK. Met deelnemers van alle Commonwealth landen zal het internationale evenement door een miljard mensen wereldwijd bekeken worden.

Swimmer in cap and goggles breathing performing the butterfly stroke

Er zijn 10 sporten die verplicht op de Commonwealth Games beoefend worden: athletiek, badminton, boksen (voor mannen), bowls, gewichtheffen, hockey, netball (voor vrouwen), rugby sevens (ook alleen mannen), squash en baanzwemmen. Het sportprogramma mag aangevuld worden met maximaal 7 sporten, met de keuze uit basketbal, boogschieten, bowlen, gymnastiek, judo, kanovaren, roeien, schietsport, softbal, taekwondo, tafeltennis, tennis, wielersport, worstelen, zeilen, schoonspringen en synchroonzwemmen – met een maximum van vier teamsporten. 

2014 Commonwealth Games

EY partner van de Games
EY heeft zich als partner verbonden aan de Commonwealth Games 2014. De accountants- en adviesorganisatie werkte nauw samen met Glasgow 2014’s organisatiecomité om te helpen hun visie van de Commonwealth Games over te brengen. De specialisten van EY, van de assurance-, tax-, transactions- en advisory praktijken hebben de organisatie van strategisch advies voorzien. Financiële, logistieke en organisatorische uitdagingen zijn met succes getackeld, en risico’s en governance structuren werden in kaart gebracht, zodat de Spelen optimaal van start konden gaan. 

Nieuws

Meer nieuws over