Catherine Engelbert leidt Deloitte Audit praktijk VS

14 juli 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft in de Verenigde Staten Catherine Engelbert benoemd tot chairman en CEO van zijn Audit praktijk. Engelbert volgt Gregory Weaver op, die met pensioen zal gaan na loopbaan van 41 jaar binnen het wereldwijde Big 4 accounting- en consultancybureau.

Met bijna 28 jaar ervaring binnen Deloitte, waaronder 16 jaar als partner, bekleedde Engelbert diverse partnerrollen waarin ze werkte voor diverse van ’s werelds toonaangevende life sciences- en farmaceutische organisaties, en adviseerde zij multinationals op het gebied van financial accounting. Momenteel is ze lid van de Raad van Bestuur van Deloitte en maakt zij deel uit van diens Strategic Investment en Finance & Audit Committees. Engelbert maakte eerder deel uit van de Risk and Regulatory & Government Relations Committees.

“Ik ben vereerd en verheugd om Deloitte’s leidende positie in auditkwaliteit verder te kunnen uitbouwen,” zegt Engelbert in een verklaring. “We zullen blijven investeren in innovatie om het auditproces te transformeren, met het doel de hoogst mogelijke kwaliteit audits te kunnen bieden, en in te spelen op de veranderende behoeftes van de kapitaalmarkten. We zullen verder betrokken blijven met toezichthouders, auditcomités, corporate management en investeerders om de toekomst van audit vorm te geven en het beroep algemeen te bevorderen.”

Deloitte Nederland

“Deze erkenning zegt veel over Cathy’s exemplarische vaardigheden, industriekennis en enorme ervaring. Haar toewijding in het leveren van audits van de hoogste kwaliteit en haar exceptionele leiderschapscapaciteiten wekken vertrouwen bij zowel haar collega’s als klanten,” zegt Joseph Echevarria, CEO van Deloitte in de VS. “Als de leider van onze auditpraktijk, zal Cathy onze inspanningen begeleiden om audit service delivery te innoveren, terwijl we de kwaliteit van financiële verslaglegging voor investeerders verder versterken.”

Engelbert behaalde een Bachelor titel in Accounting aan Lehigh University. Ze is een certified public accountant (CPA) en lid van het American Institute of CPA’s. Ook is zij lid van het Financial Accounting Standards Advisory Council, de Accounting Advisory Board for Lehigh University en board executive member voor een non-profit organisatie.