Uitgever Sanoma besteedt volledige ICT uit aan Wipro

10 juli 2014 Consultancy.nl

Sanoma heeft besloten zijn volledige IT uit te besteden aan Wipro. Als gevolg zullen 38 werknemers van de Finse uitgever de overstap maken naar de Indiase IT-gigant.

Kostenbesparing
Eind vorig jaar kondigde Sanoma, na wederom zwakke financiële cijfers te hebben geboekt, een groot herstructureringsprogramma aan. Doelstelling is om €100 miljoen te besparen, onder meer door fors te bezuinigen op de ICT uitgaven. Na een interne heroriëntatie is besloten om de volledige IT-infrastructuur uit te besteden. Naast kostenbesparing verwacht Sanoma hiermee ook tot een betere dienstverlening te komen. 

ICT - Sanoma, Wipro

De uitgeverij werkte in Nederland jarenlang met ICT-partner Atos, terwijl Finland beschikte over een eigen ICT-team. Na een selectieproces is Wipro als de beste partij naar voren gekomen voor de uitbesteding van de ICT-werkzaamheden. Hierbij zullen in totaal 38 werknemers in dienst treden bij Wipro, bestaande uit 29 Finnen en 9 Nederlanders. Hiervan zullen 11 medewerkers in Finland blijven en 7 in dienst blijven bij Sanoma in Nederland. Vanuit deze positie zullen zij in staat zijn om de regie over de samenwerking met Wipro in handen te houden om zo een goede samenwerking tot stand te brengen. 

Verkoop van magazines
Sanoma verkocht onlangs al 19 van haar titels aan New Skool Media, onderdeel van een breder plan om 32 titels van de hand te doen. Naar verwachting zullen zo’n 500 banen verloren gaan door de strategische heroriëntatie.

Nieuws

Meer nieuws over