Ex-Accenture Marcelle Mettes directeur Innovatie Essent

02 juli 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Energieconcern Essent heeft voormalig Accenture adviseur Marcelle Mettes (40) benoemd tot directeur Innovatie. Mettes werkte eind jaren ’90 en begin jaren ’00 voor het internationale consultancybureau.

Na het behalen van haar Master in Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam begon Mettes haar loopbaan in 1997 bij adviesbureau Accenture, waar ze ruim zeven jaar werkzaam was als consultant. Bij het adviesbedrijf richtte ze zich vooral op CRM vraagstukken binnen de nutssector. Medio 2004 verruilde ze de adviesbranche voor T-Mobile, waar ze aan de slag ging als Marketing Manager, en tussen 2006 en 2010 werkte Mettes als Manager CRM voor UPC (Liberty Global).

Marcelle Mettes - Essent

In augustus 2010 trad Mettes in dienst bij Essent. Na eerst de functies van Manager Market Activation B2C en vervolgens Directeur Innovation & Market Development te hebben bekleed is ze nu met ingang van 19 mei benoemd tot directeur Innovatie. Ze wordt verantwoordelijk voor het versnellen van klantgedreven, open innovatie binnen het energiebedrijf, waarbij maatschappelijke trends en veranderende klantbehoeften worden omgezet in relevante oplossingen voor klanten. Voorbeelden daarvan zijn domeinen als energiebesparing, decentrale energie-opwek en duurzame energie.