Yellowtail betrokken bij lancering Doenwijsamen.nl

04 juli 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Yellowtail heeft recent in samenwerking met Advieskeuze.nl, Eerstestap.nl en Newest industry een onafhankelijk community platform ontwikkeld. Het platform, genaamd ‘Doenwijsamen.nl’ helpt consumenten met het maken van passende financiële keuzes bij belangrijke levensbeslissingen, zoals bijvoorbeeld het kopen van een huis of de geboorte van een kind.

Doenwijsamen.nl
Aan de basis van het platform ‘Doenwijsamen.nl’ staat onder andere Yellowtail, een consultancybureau dat financiële dienstverleners ondersteunt bij het bedenken, ontwikkelen en implementeren van innovatieve concepten. Het nieuwe initiatief levert consumenten laagdrempelig advies en biedt handvatten, tools en informatie waardoor consumenten op een gerichtere manier advies en informatie kunnen inwinnen bij het maken van belangrijke financiële beslissingen.

Inzichtelijk, eenvoudig, onafhankelijk
Volgens Gert Vasse, principal consultant bij Yellowtail, bestaat bij consumenten een grote behoefte aan inzichtelijke informatie bij het afnemen van financiële producten en diensten, bijvoorbeeld bij grote levensgebeurtenissen zoals het kopen van een huis. Door de wirwar van (incomplete en subjectieve) informatie op het web was het hoogst tijd voor een onafhankelijk, eenvoudig platform, meent Vasse. “Op het platform krijgt een consument toegang tot relevante informatie over een bepaald onderwerp, tools om actief met een onderwerp aan de slag te gaan en vervolgens gericht advies en passende producten te zoeken,” zegt de adviseur.

Doenwijsamen

Klanten aan het roer
Klanten hebben zelf veel invloed op het platform. Vasse: “Klanten kunnen zelf aan de slag met automatische suggesties en alerts op basis van interesses, koppelingen en sociale interactie. Daarnaast kunnen zij via verschillende aanbieders producten en diensten met korting afnemen, bijvoorbeeld door het een deel van het proces zelf uit te voeren of een samen met andere consumenten een inkoopcollectief te vormen.”

Voor aanbieders van de relevante financiële diensten die consumenten zoeken, biedt het platform de mogelijkheid om met klanten in contact te komen en hen van advies te voorzien. Zo kunnen bedrijven een bepaald onderwerp op de website sponsoren en kunnen zij informatie en advies over deze onderwerpen gericht en eenvoudig presenteren aan de consument. Daarnaast ontvangen deze bedrijven inzage in relevante gegevens. 

Overige initiatiefnemers
Yellowtail ontwikkelde Doenwijsamen.nl samen met Advieskeuze.nl (online intermediair), Newest Industry (een ontwikkelaar van websites en community platformen) en Eerstestap.nl (platform waar klanten zich voorbereiden op een eerste gesprek of online beslissing die ze moeten nemen).