Brenda de Ruiter versterkt team van SparkOptimus

01 juli 2014 Consultancy.nl

Brenda de Ruiter is recent in dienst getreden bij SparkOptimus. Na drie maanden stage te hebben gelopen bij Rabobank International en acht maanden bij RebelGroup Advisory is ze als Junior Consultant aan de slag gegaan bij het groeiende bureau dat zich specialiseert in digitale consultancy. 

De Ruiter studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ze in 2011 cum laude op afstudeerde. Twee jaar later rondde ze haar master Finance & Investments wederom cum laude af aan dezelfde universiteit. Tijdens deze opleiding heeft ze onderzoek gedaan naar de kapitaalstructuur in BRIC landen, waarbij ze inzicht wilde verkrijgen in het financieringsgedrag van opkomende markten. 

Brenda de Ruiter - SparkOptimus

Tijdens haar studententijd heeft De Ruiter een uitgebreide track record opgebouwd. Ze heeft onder andere meegedaan aan het Erasmus Honours Programme, waar alleen de 25 best presterende studenten aan mee kunnen doen. Tevens was ze in 2013 finalist bij BestGraduates, een organisatie die elk jaar op zoek gaat naar afstuderende toptalenten, waar ze als zevende was geëindigd. Als lid van studentenvereniging STAR heeft ze evenementen georganiseerd en als member van de Erasmus Programme Committee was ze ambassadeur van de bachelor opleiding en lid van een onafhankelijk adviesorgaan voor de universiteit. 

Als onderdeel van haar Master maakte ze in 2012 deel uit van een Master Exchange Programme georganiseerd door de Sauder School of Business in Vancouver, Canada, waar ze zich meer heeft gespecialiseerd in International Financial en Business Management. Tevens heeft ze drie maanden stage gelopen bij Rabobank International, waar ze zich voornamelijk bezig hield met het verbeteren van de informatievoorziening aan beleggers. Tijdens haar acht maanden durende stage bij RebelGroup heeft ze een kostenanalyse gedaan voor een nieuw te bouwen kinder kanker ziekenhuis in Amsterdam. Ook heeft ze recentelijk nog twee weken in Sierra Leone voor KPMG meegeholpen met het opstellen van bedrijfsplannen voor jongereninformatiecentra door heel Sierra Leone. 

Bij SparkOptimus zal ze met plezier aan de slag gaan als Junior Associate, waar ze zich volledig kan overgeven aan haar fascinatie voor de digitaliserende wereld. “Het fascineert me hoe digitalisering de wereld op elk niveau aan het veranderen is. Bij SparkOptimus krijg ik de kans om klanten te helpen zich op deze ontwikkelingen voor te bereiden en om hen te helpen optimaal gebruik te maken van digitale transformatie.”

Nieuws

Meer nieuws over