Forse uitbreidingsplannen Conclusion Implementation

07 juli 2014 Consultancy.nl

Als gevolg van een snelgroeiende orderportefeuille is Conclusion Implementation druk op zoek naar nieuw talent. Maar liefst 10 nieuwe projectmanagers en adviseurs worden de komende maanden gezocht. Om meer te weten over de wervingsambities en het onderscheidend vermogen van het project- en programmamanagementbureau ging Consultancy.nl in gesprek met Arno Commandeur en Jolandi Schreuder, respectievelijk Directeur en Corporate Recruiter van Conclusion Implementation, een van de werkmaatschappijen van Conclusion.

Conclusion is een multidisciplinaire dienstverlener op het gebied van IT- en organisatievraagstukken. Het adviesbedrijf telt zo’n 1.700 medewerkers werkzaam op het terrein van projecten, detachering en managed services. De verschillende werkmaatschappijen zijn specialisten binnen hun eigen vakgebied en werken voor de top 250 bedrijven.

Conclusion Implementation
Een van de gebieden waarin Conclusion wil groeien is strategie executie en projectmanagement, diensten die worden aangeboden door de werkmaatschappij Conclusion Implementation. “Wij zorgen dat strategische veranderingen succesvol worden geïmplementeerd en verankerd binnen de organisatie. Dit doen we altijd in nauwe samenwerking met opdrachtgevers” zegt Arno Commandeur, Directeur van Conclusion Implementation. Om daaraan toe te voegen: “We produceren geen dikke strategische rapporten voor de onderste bureaula, maar stropen onze mouwen op en gaan samen met klanten aan de slag”.

Conclusion Implementation - Verstand van slagen

Op de vraag hoe Conclusion Implementation zich onderscheidt van andere strategie-executie experts in de markt is Commandeur duidelijk. “Onze manier van werken onderscheidt zich door de focus op ‘duurzaam verbeteren’, hiervoor hebben we een bewezen aanpak ontwikkeld. Bovendien beschikken wij over jarenlange praktijkervaring en behoren onze projectmanagers tot de top van de markt” aldus de Directeur. Ook de mogelijkheid om complexe projecten multidisciplinair aan te pakken door middel van samenwerking met overige werkmaatschappijen, ziet Commandeur als een Unique Selling Point. Conclusion onderscheidt zich verder in resultaatcommitment richting klanten en de mogelijkheid van insourcing of participatie.

Wervingsbehoefte
Hoewel Conclusion sterk uit de crisis is gekomen, trekt de arbeidsmarkt zeer snel aan, bevestigt Commandeur. “Zowel het volume als de totale omvang van de orderportefeuille van Implementation neemt toe. We krijgen steeds vaker verzoeken van klanten en we verwachten dat deze trend zich verder doorzet in 2014”. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag is Conclusion Implementation van plan om het team op korte termijn uit te breiden met 10 projectmanagers, van de huidige 40 FTE naar 50 FTE eind dit jaar. “Een flinke uitdaging” bevestigt Jolandi Schreuder, Corporate Recruiter bij de implementatie-specialist. Om meer te weten over de recruitment-drive stelde Consultancy.nl drie vragen aan Schreuder.

Arno Commandeur - Jolandi Schreuder

Naar wat voor profiel projectmanager zijn jullie op zoek?
Voor Conclusion Implementation heeft de ideale kandidaat een bedrijfskundige opleiding met enige jaren ervaring in projectmanagement en of procesoptimalisatie. Ervaring als consultant is voor ons zeker ook een pre. Een gemeenschappelijk kenmerk binnen Conclusion Implementation is een passie voor duurzaam verbeteren, customer excellence en Lean Six Sigma. En de bereidheid om tot het uiterste te gaan voor een opdrachtgever.

Voor/aan wat voor soort opdrachtgevers en vraagstukken gaan nieuwe talenten zoal werken?
Onze opdrachtportefeuille is zeer divers. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan procesoptimalisatie binnen grote banken en verzekeraars, maar ook bij woningcorporaties, Het Leger des Heils of de Consumenten Bond. De vraagstukken zijn altijd gericht op het implementeren van duurzame verbetering.

Conclusion Implementation zoekt projectmanagers

Hoe onderscheidt Conclusion Implementation zich op werkgeversgebied van de overige branchegenoten?
Bij Conclusion Implementation werken we samen binnen onze werkmaatschappij, maar ook samen met de andere dochtermaatschappijen van Conclusion om duurzame verbetering te borgen. Daarin onderscheidt Conclusion Implementation zich. Hoewel je werkzaam bent voor een gespecialiseerd bureau, heb je de kennis en kracht van een groot concern achter je.

Wij willen dat mensen zich verder ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van projectmanagement, maar ook breder. Zo werken collega’s bij ons samen aan het schrijven van boeken en artikelen. We kijken naar het individu en werken daarom bijvoorbeeld niet met vaste opleidingstrajecten, maar kijken per individu wat het beste aansluit op dat moment.

Welke kanalen worden ingezet om de juiste mensen te vinden?
Bij Conclusion Implementation maken we met regelmaat gebruik van ons netwerk en dat van onze collega’s. Vaak via LinkedIn, maar ook via de websites van Conclusion en Conclusion Implementation. Verder maken we graag gebruik van de diensten van Consultancy.nl.

Nieuws

Meer nieuws over