BDO breidt uit met netwerkkantoor in Bangladesh

11 juli 2014 Consultancy.nl

BDO heeft zijn wereldwijde netwerk uitgebreid met een nieuw netwerkkantoor in Bangladesh. Nurul Faruk Hasan & Co, dat eerder onderdeel was van het netwerk van concurrent RSM, heeft zich per 1 juni 2014 bij BDO gevoegd.

Bangladesh is volgen het IMF op dit moment de 37e economie van de wereld, met een gemiddelde inkomen van ongeveer $2.800 per inwoner (bijgesteld door koopkrachtpariteit). Echter, de afgelopen jaren is de Aziatische economie snel gegroeid – met zo’n 6% a 7% per jaar – en ook de komende jaren zijn de vooruitzichten optimistisch. Onlangs typeerde Goldman Sachs Bangladesh als een van de ‘Next Eleven (N-11) groei-economiën, refererend aan het grote groeipotentieel van de economie. Tegen deze achtergrond besloot BDO dat de tijd rijp is om de markt te betreden. 

Nurul Faruk Hasan & Co heeft een team van ongeveer 100 partners en stafleden die werken op het gebied van o.a. accounting, auditing, financial advisory en management consulting. De zakelijke dienstverlener werkt met name voor grote lokale en multinationale organisaties gevestigd in Bangladesh, met een focus op klanten in de productie- en telecommunicatie sectoren. 

BDO - Bangladesh

“De toevoeging van Nurul Faruk Hasan & Co is een voortzetting van onze strategie om te investeren in onze aanwezigheid in economieën die aan het hart liggen van de groeistrategie van onze klanten, waarbij we ons netwerk zowel organisch uitbouwen alsmede door te fuseren met sterke organisaties die onze waarden delen en een aanvulling zijn op onze sterktes,” zegt Martin van Roekel, CEO van BDO. 

Nurul Haque, Managing Partner van BDO Bangladesh, voegt toe: “De waarden van onze organisatie liggen zeer in lijn met BDO’s visie om de leider te zijn op het gebied van exceptionele klantenservice. Naast BDO’s wereldwijde bereik en sterkte ben ik er zeker van dat we onze positie kunnen versterken als een van de top accounting- en advisory organisaties in Bangladesh.”

Met de toevoeging van BDO Bangladesh heeft het accountants- en advieskantoor wereldwijd nu meer dan 1.260 kantoren in 144 landen.

Nieuws

Meer nieuws over