Consultingmarkt VS groeit met 6% naar 41.5 miljard

30 juni 2014 Consultancy.nl

De Amerikaanse consultingmarkt heeft het afgelopen jaar opnieuw sterke resultaten geboekt. In 2013 groeide de markt met 5.7%, waardoor de totale omzet binnen de markt uitkomt zo’n $41.5 miljard. Ook voor het komende jaar zijn de vooruitzichten optimistisch – zo is er een groei van 5% voorspeld.

In 2011 werd de Amerikaanse consultancymarkt op $36.2 miljard geschat door Source, een Brits analistenbureau dat zich specialiseert in industrie-onderzoek. In 2012 groeide de markt met 8.5% en vorig jaar werden groeicijfers behaald van meer dan 5% (5.6%), waardoor de totale markt inmiddels goed is voor $41.5 miljard. Ter vergelijking, s’werelds op een na grootste consultingmarkt – de UK – wordt geraamd op $9.4 miljard, grofweg eenvijfde van de grootte van de VS.

Tom Reichert, Chairman van Noord-Amerika bij Boston Consulting Group en een van de partners die werd geïnterviewd door de analisten, bevestigt dat consultancybureaus zich in voorspoedige tijden bevinden: “Er liggen grote kansen. De markt wordt steeds globaler en afhankelijk van diepe expertise. Klanten zette dappere en innovatieve stappen om hun posities de komende tien jaar af te bakenen. Wij helpen hen met antwoorden die zij nodig hebben om klaar te zijn voor de toekomst”.

US Consulting Market

Per industrie en functie
Het grootst groeiende segment binnen de Amerikaanse consulting markt was de zorgsector – gestegen met 9.5% naar $4.5 miljard. In het licht van enorme herstructureringen en transformaties in wetgeving groeide het financiële dienstensegment ook sterk, bijna met 9% naar $9 miljard. Daarentegen was publieke sector consulting het enige segment in de VS dat kromp – met uitgaven die daalden met 1.5% naar $7.78 miljard.

Vanuit een functioneel oogpunt laat het rapport zien dat de sterkste groei, zo’n 7.6%, behaald werd binnen het technologie segment, waardoor dit segment uitkwam op meer dan $10 miljard. Operationale verbetering – de grootste service line in de VS consulting markt, ter hoogte van $13 miljard, bleef sterk presteren met een groei van 6.3%.

War for talent
Het onderzoek van Source onderstreept bovendien dat er met een dergelijk snel stijgende vraag een knelpunt aan de aanbodzijde kan ontstaan, met op het gebied van het aanbod van talent. Een analyse laat zien dat driekwart (76%) van de VS consulting markt is gevestigd in slechts 15 seteden, en de helft hiervan is gevestigd in slechts drie – New York, Washington en Chicago.

Nieuws

Meer nieuws over