KPMG CEO Hommen krijgt Lifetime Achievement Award

11 juni 2014 Consultancy.nl

Jan Hommen, de bestuursvoorzitter van accountants- en advieskantoor KPMG, heeft afgelopen week een ‘Lifetime Achievement Award’ ontvangen van CFO Day.

Lifetime Achievement Award
Elk jaar reikt CFO Day – die dit jaar voor de 13e keer georganiseerd werd in Hotels van Oranje (Noordwijk aan Zee) – diverse awards uit, waaronder de Lifetime Achievement Award. Deze award is bestemd voor CFO’s die tijdens hun gehele carriére uitzonderlijke prestaties hebben geleverd, en tevens binnen de CFO community als autoriteit erkend worden. Jan Hommen kreeg de award voor de grote impact die hij in zijn loopbaan als CFO op het Nederlandse bedrijfsleven heeft uitgeoefend.

Jan Hommen - Lifetime Achievement Award

Prestaties
Zijn grootste prestaties waren voor Philips en ING. Bij Philips maakte hij naam als kundige en verantwoordelijke rekenmeester, waarbij Philips onder zijn bewind steeds eerder met de jaarcijfers kwam. Kort na zijn vertrek werd hij dan ook verkozen tot CFO of the Year 2005. Bij ING waarborgde hij de continuïteit tijdens de financiële crisis, en liet de bank sterker achter dan bij zijn aantreden als voorzitter van de raad van bestuur in 2009. Een groot deel van de bankensteun werd hierbij terugbetaald, er werden bedrijfsonderdelen verkocht en het personeelsbestand werd verkleind.

Daarnaast heeft Hommen vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid diverse toezichthoudende functies vervuld. Momenteel is hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van het Maastricht Universitair Medische Centrum, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij BOM Holding, commissaris bij de Eindhovense voetbalclub PSV en bestuurslid van het Koninklijk Concertgebouworkest.

KPMG
Hommen werd eind vorige maand aangesteld als bestuursvoorzitter van KPMG Nederland. Hij volgde Jurgen van Breukelen op, die medio mei besloot terug te treden als topman van het advieskantoor na een reeks van affaires en negatieve mediapubliciteit. Aan Hommen de taak om de rust terug te laten keren binnen de topstructuur van KPMG.

Nieuws

Meer nieuws over