Saab schroeft inhuur van externe consultants terug

17 juni 2014 Consultancy.nl

Het moederbedrijf van Saab gaat de komende periode fors bezuinigen op de inhuur van externe consultants. De maatregel is nodig omdat het concern momenteel met cashflow problemen kampt. 

National Electric Vehicle Sweden (Nevs), de eigenaar van onder meer Saab, heeft momenteel te maken met cashflow problemen doordat de Chinese investeringsmaatschappij Qingbo Investment volgens Nevs hun betalingsverplichtingen niet nakomt. Daarnaast heeft Nevs de afgelopen maanden zwaar geïnvesteerd in een nieuw IT-systeem dat het samen met enkele andere autofabrikanten ontwikkelt. 

Saab schroeft inhuur van externe consultants terug

Om de financiële positie weer op orde te krijgen ziet de organisatie zich gedwongen om een groot kostenbesparingsprogramma te lanceren. De bezuinigingsronde bestaat uit een aantal pijlers, waaronder de doelstelling om minder gebruik te maken van dure externe consultants. Ook besloot Nevs tot een korte productiestop - normaal gesproken produceert het bedrijf zo’n zes auto’s per dag. 

In een reactie op de aankondiging laat Nevs weten dat de problemen van korte termijn zijn en dat de verwachtingen voor automobielfabrikant Saab – die in 2012 door Nevs werd overgekocht van Victor Muller – meer dan rooskleurig zijn. 

Nieuws

Meer nieuws over