Finavista begeleidt internationale ERP uitrol bij Pon

05 september 2013 Consultancy.nl

De Deense landenorganisatie van Pon Equipment en Power heeft vorige week een grote migratie doorgevoerd naar Infor M3, een ERP oplossing. Pon werd tijdens de uitrol ondersteund door Finavista, een specialist in dataconversie en datakwaliteit. De komende maanden zal de verdere uitrol plaatsvinden in Nederland, Zweden en Noorwegen. 

De afgelopen jaren is Pon Equipment en Power, een van de grootste Caterpillar dealers en serviceaanbieders van de regio, aanzienlijk gegroeid. Om hun verdere groeidoelstellingen te faciliteren en hun servicelevels te verbeteren, besloot de organisatie dat hun IT-infrastructuur geprofessionaliseerd moest worden. De ERP-omgeving waarin Pon werkte bestond voorheen uit een gefragmenteerd en complex netwerk van 13 legacy-systemen en meer dan tweehonderd ondersteunende applicaties. Er werd gekozen om een nieuw ERP pakket in gebruik te nemen (Infor M3) en alle bestaande data te migreren. 

Externe support
Om de datamigratie in goede banen te leiden werd de hulp ingeschakeld van Finavista. Het adviesbureau uit Amsterdam kreeg de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de datakwaliteit en de migratie naar M3 van alle data, op gecontroleerde wijze. Op vrijdag 23 augustus, na bijna een jaar aan voorbereiding en hard werken, werd de go-live een feit. Na een periode van ‘slechts’ twee uur na de go-live was Pon Equipment Denemarken volledig operationeel, inclusief klantorders, facturen en orderpicking. 

FOTO VAN Pon Equipment en Power EN LOGO FINAVISTA

Rens Bouman, Program Director bij Pon, toont zich tevreden met de ondersteuning van Pon: “Het Finavista team heeft het afgelopen jaar laten zien dat ze zich aan de vooraf opgestelde planning houden en op tijd tegen de afgesproken kwaliteit leveren. Een betrouwbare partner die op het (Go-live) moment, wanneer het er op aan komt, ook de nodige flexibiliteit heeft. Overigens zonder in te boeten op kwaliteit”. 

“Met een gedegen staat van dienst op het gebied van dataconversie en datakwaliteit, verkregen in de financiële sector, heeft Finavista haar kracht bewezen op het gebied van datamigratie en het garanderen van datakwaliteit in complexe ERP-omgevingen in de supply chain sector. Supply chain organisaties worden zich er steeds meer van bewust dat data-integratie en datakwaliteit een enorm verschil kunnen maken in hun prestaties.” zegt Marcel Schenk, Managing Director bij Finavista. 

De komende maanden zal de uitrol van Infor M3 ook voor andere Pon landenorganisaties voltooid worden, waaronder Nederland, Zweden en Noorwegen. Ook bij deze projecten zal Finavista een rol spelen. “We kijken uit naar de datamigratie-samenwerking met Finavista voor de uitrol van het nieuwe ERP-systeem naar de rest van ons bedrijf,” aldus Bouman.

Nieuws