Accenture koopt analytics software platform i4C Analytics

14 mei 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft i4C Analytics gekocht, een analytics software platform aanbieder gevestigd in Italië. Financiële details van de transactie zijn niet vrijgegeven. De circa 70 werknemers van i4C Analytics zullen worden ondergebracht in Accenture Analytics, een servicegebied binnen Accenture Digital. 

Opgericht in 2002 in Italië, is i4C Analytics uitgegroeid tot een middelgrote analytics organisatie met kantoren in Italië (Milaan, Rome, Bologna) en de UK. De organisatie biedt voorspellende oplossingen voor diverse industrieën, energie, nuts, financial services, retail en productie.

Accenture koopt analytics software platform i4C Analytics

Door de overname versterkt Accenture zijn IT capaciteit op het gebied van analytics en Big Data, een van de snelstgroeiende segmenten binnen de consultingmarkt. “In een markt waar apps alles zijn, komen onze analytics klanten naar Accenture om ondersteuning te vragen bij het zo snel mogelijk omzetten van data naar besluitvorming. De overname van i4C Analytics is zo opgezet dat zij dit op een snelle, flexibele en gerichte manier kunnen doen,” zegt Narendra Mulani, Senior Managing Director van Accenture Analytics. 

Fabio Nalucci, mede-eigenaar en hoofd van i4C, stelt dat hij “ongelooflijk trots is op het team van i4C de afgelopen 12 jaar” maar stelt tegelijkertijd dat de samenvoeging met Accenture grote voordelen biedt voor zowel de organisatie als de werknemers. “We zien Accenture’s focus in het helpen van klanten om digitale organisaties te worden. Samen zijn we in staat om meer industrieën in meer landen van geavanceerde analyticsoplossingen te voorzien, die de manier waarop bedrijfsprocessen opereren zal veranderen en krachtige besluitvorming zal versnellen waardoor klanten kunnen excelleren”.