Financieel specialist Finavista viert 10 jarig jubileum

11 april 2014 Consultancy.nl

Finavista, een adviesorganisatie gericht op de financiële sector, viert dit jaar een bijzondere mijlpaal: het Amsterdamse adviesbureau bestaat 10 jaar.

Finavista werd in 2003 opgericht door Marcel Schenk*. Hij had daarvoor jarenlange werkervaring opgedaan in de adviesbranche bij onder meer James Martin Company en Molenaar & Lok Consultancy. Het adviesbureau uit Amsterdam is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van innovatie, productmanagement, datakwaliteit en dataconversie. De focus ligt exclusief op financiële dienstverleners, waaronder leven- en schadeverzekaars, pensioenuitvoerders en hypothecaire instellingen. 

Finavista - website banner

Finavista begon in eerste instantie als detacheerder voor banken en verzekeraars. “In 2003 zijn we begonnen met de detachering van specialisten bij banken en verzekeraars. In de loop der jaren hebben we ons steeds verder gespecialiseerd,” aldus Schenk. Anno 2013 omschrijft hij Finavista als een “gespecialiseerde partij die complete oplossingen aanbiedt”. De serviceportefeuille omvat inmiddels diensten op het gebied van innovatie, productmanagement (inclusief wet- en regelgeving), datakwaliteit en dataconversie. “Onze klanten waarderen de doelgerichtheid van onze oplossingen en de kwalitatieve resultaten die we weten te realiseren. Daarmee is Finavista een echte businesspartner geworden voor veel gerenommeerde opdrachtgevers waarvoor we zeer dankbaar zijn.” 

Komende jaren
De komende jaren denkt Schenk de marktpositie van Finavista verder uit te kunnen breiden. Daarnaast wordt ingezet op continu verbetering van de dienstverlening en wil het adviesbureau onder meer fors investeren in hun ontwikkelde concepten ‘Methoden & Technieken’ en de ‘Product Life Cycle Toolbox’. “Hiervoor wordt de dienstverlening continu verbeterd en vergaande investeringen gedaan” aldus Schenk.

Finavista MT

Het Management Team van Finavista (v.l.n.r.): Marcel Schenk, Rob van Kerpel, Seher Ural en Niels Creutzburg. 

* Over Marcel Schenk

Marcel Schenk studeerde Information Management aan de Hogeschool van Utrecht en behaalde zijn Bachelortitel in 1994. Vervolgens rondde hij drie jaar later, aan de Universiteit van Utrecht, zijn studie ‘Organisational Anthropology/Organisation & Information af. Ook behaalde hij in 2001 het ‘Executive Certificate in Management’ aan het Henley Management College in Reading (UK). Aan het begin van zijn loopbaan was Schenk twee jaar freelance consultant, waarna hij in 1997 vier jaar actief was als Senior Consultant bij James Martin Company. Vervolgens stapte hij over naar adviesbureau Molenaar & Lok Consultancy, waar hij twee jaar Senior Consultant en Program Manager was en onder meer werkte voor diverse verzekeringsmaatschappijen. In 2003 besloot Schenk zijn eigen organisatie op te richten: Finavista.

Nieuws

Meer nieuws over