Gartner en PwC helpen Belgie met strategisch IT advies

13 mei 2014 Consultancy.nl

Gartner en PwC Enterprise Advisory gaan de komende jaren strategische ICT-consultancydiensten leveren aan de gehele Vlaamse overheid. De twee ICT specialisten versloegen tientallen concurrenten in een openbare aanbesteding die de Vlaamse overheid in de markt had uitgezet

De afgelopen jaren zette de Vlaamse overheid diverse IT-gerelateerde aanbestedingen uit in de markt, waaronder voor gebieden als Outsourcing, ICT-inkoop, technische ondersteuning en applicatiebeheer. Omdat het voormalig raamcontract op het gebied van strategische ICT-consultancydiensten eind februari afliep moest ook op dit vlak nieuwe partners worden aangewezen. De aanbestedingsprocedure voor het onderdeel werd ruim een jaar ervoor al op de rails gezet. 

strategisch ICT advies aan Vlaanderen - Gartner, PwC

Na een aanbestedingsprocedure, waarvoor zich meer dan 10 ICT adviesbureaus hadden ingeschreven, viel de keuze op Gartner en PwC Enterprise Advisory, een praktijk binnen de IT-advisory praktijk. Gartner haalde twee van de drie percelen binnen in het nieuwe contract dat loopt tot 23 maart 2018. Zo gaat Gartner toegang tot standaard onderzoeksrapporten verlenen en ambtenaren van de overheid de mogelijkheid bieden deel te nemen aan allerlei netwerkevents. Het tweede perceel betreft het leveren van maatwerkadvies en analyses voor de inhoudelijke en financiële benchmarking van ICT-diensten. Het perceel dat PwC gegund werd, omvat de meer strategische consultancydiensten en –analyses. 

Enorm potentieel
De exacte omvang van het raamcontract is niet bekend, maar het potentieel is enorm. De twee adviesbureaus worden de voorkeursleverancier van de volledige Vlaamse overheid, waaronder de 13 Vlaamse ministeries, de kabinetten van de Vlaamse ministers en het Vlaams Parlement. Maar ook alle externe en interne agentschappen en strategische adviesraden kunnen gebruik maken van het raamcontract, net als de Vlaamse openbare instellingen, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de lokale en provinciale instellingen.