Finalisten Accenture 1% Student Battle bekendgemaakt

18 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De finalisten van de 1% Student Battle zijn onlangs bekendgemaakt. In de afgelopen maanden streden diverse universitaire studententeams met hun inzendingen om een finaleplek in de wedstrijd, waarin de studententeams door Accenture en 1%Club werden uitgedaagd hun skills in te zetten voor vijf ontwikkelingsprojecten in Bangladesh, Gambia, Cambodja, India en Kenia.

1% Student Battle
In februari lanceerden Accenture en crowdfunding platform 1%Club de 1% Student Battle, een wedstrijd onder universitaire studenten uit diverse studierichtingen. Door middel van de competitie wordt een bijdrage geleverd aan initiatieven van sociale ondernemers in o.a. Bangladesh, Gambia, Cambodja, India en Kenia.  De inzet: het winnende team wint een reis naar het desbetreffende land om de door hen ingezonden en ontwikkelde oplossing te implementeren. De studententeams kozen ieder een aansprekend project uit en moesten daarvoor een crowdfundingstrategie uitstippelen. Accenture ondersteunde de studenten bij de uitwerking van hun strategie en actieplannen.

1% Student Battle
 

Finalisten
Inmiddels zijn de 5 finalisten met hun 5 projecten bekendgemaakt:

Team IMPACT (India)
Sookie Yiu, Carmen van Kruisbergen, Chriss van Pul, Helma van Luttikhuizen en Juliette Oosterwegel. Team IMPACT ontwikkelt het business model & implementatieplan voor 'Azolla'; een innovatief veevoer product en bio-fertilizer.

Team Ladies in Engineering (Bangladesh)
Marleen Wuestenenk, Alexandra van der Meer en Laura van Eekelen. Het team Ladies in Engineering ontwerpt het productieproces en HR beleid voor een bamboe fietsen vakschool.

Team Industria (Gambia)
Koen Bressers, Jacques de Waal, Kim Steffers en Tim de Jonge. Team Industria ontwikkelt een slim logistiek plan ter verbetering van de markttoegang van 300 lokale boerinnen.

Accenture coaches tijdens 1procent battle

Team Friends of Kenya (Kenia)
Timo Landman, Lisette Slaats, Pim Smal, Remco Snijders en Yvette Lubbers. Team Friends of Kenya ontwerpt een online structuur voor de inzameling en presentatie van 'mental health' informatie. 

Team Amok (Cambodja)
Iris Joosten, Anick Leeuwenberg en Stanley Hau. Team Amok ontwikkelt een werving & selectie en opleidingsplan voor ondernemers van franchise water bedrijven.

Op 23 mei zal bekend worden welk team zich winnaar van de 1% Student Battle mag noemen en hun project zal mogen omzetten in de praktijk.