PwC koopt Duits analytics en IT consultancy Cundus

18 april 2014 Consultancy.nl

PwC heeft Cundus overgenomen, een Duits IT-adviesbureau met kantoren in Duisburg, Frankfurt am Main en München. Zo’n 185 professionals maken de overstap naar het Big 4 kantoor.

Cundus, opgericht in 2000, is gespecialiseerd in business intelligence, analytics, corporate performance management en externe rapportage (o.a. XRBL). De dienstverlening varieert van strategie en ontwerp tot implementatie van IT-systemen. Tot de klanten behoren onder andere beursgenoteerde ondernemingen, niet-beursgenoteerde bedrijven en Europese financiële toezichthouders. Cundus is daarnaast partner van ondr meer IT-softwareleveranciers SAP, Microsoft en IBM.

PwC-koopt-Duits-analytics-en-IT-consultancy-Cundus

“Ik ben verheugd dat we de diepe technologische expertise van Cundus hebben kunnen aantrekken, een van Duitsland's toonaangevende specialisten op het gebied van business intelligence. Gezamenlijk zullen we Digitalisering en Big Data benaderen met een end-to-end oplossing - van strategie tot implementatie - en zullen we een nog belangrijkere partner en adviseur worden voor onze grote en middelgrote klanten" aldus Norbert Winkeljohann, bestuursvoorzitter van PwC Duitsland.

Uitbreiding in IT-consulting

Het is voor PwC de tweede overname in korte tijd binnen het IT-consulting landschap. Twee maanden geleden nam het Mokum over, een Brits ICT-consultancykantoor met zo’n 160 consultants gebaseerd in Londen, Manchester en Dublin. Mokum is gespecialiseerd in de implementatie van Oracle-applicaties, managed services en softwareontwikkeling. 

Nieuws

Meer nieuws over