Mercer verlengt samenwerking met Van Stuijvenberg FS

04 april 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau Mercer en Van Stuijvenberg Financial Services gaan ook de komende jaren intensief samenwerken op het gebied van balansmanagement en renteafdekking voor pensioenfondsen. Het contract tussen de dienstverleners is verlengd voor een periode van (minimaal) 3 jaar.

De twee partners werken al sinds 2006 samen. Van Stuijvenberg Financial Services is binnen het samenwerkingsverband verantwoordelijk voor het doorlopend ontwikkelen van de risicomanagement applicaties PAR en LIA, softwarepakketen die helpen bij het ontwerpen en monitoren van de optimale renteafdekking voor pensioenfondsen. Alle nieuwe wetgeving, zoals bijvoorbeeld de nieuwe UFR curve, wordt door het Eindhovense bedrijf direct geïntegreerd in deze software.

Mercer verlengt samenwerking met Van Stuijvenberg FS

Mercer gebruikt de PAR en LIA applicaties in zijn adviestrajecten aan opdrachtgevers in de financiële wereld. In de afgelopen 8 jaar heeft het adviesbureau in totaal zo’n 40 pensioenfondsen, met een totaal belegd vermogen van meer dan €90 miljard, geadviseerd op dit vlak.

“Binnen risicomanagement is renteafdekking essentieel voor pensioenfondsen. Door de gezamenlijke ontwikkeling van toonaangevende expertise op dit vlak gedurende de afgelopen 8 jaar kunnen wij onze klanten maximaal ondersteunen. Wij voorzien verdere groei op dit gebied en het ondertekenen van de verlenging onderschrijft deze ambitie” aldus Karin Roeloffs, hoofd Mercer Investments Benelux.

Jan Willem van Stuijvenberg, oprichter van Van Stuijvenberg Financial Services voegt toe: “Mercer is een ideale partner. Als kleine onderneming met specialistische kennis en ervaring is het fantastisch om samen te werken met een grote internationale partij met brede kennis en ervaring”.

Nieuws