Deloitte Consulting Value-Added Reseller van SAP

25 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Deloitte heeft een wereldwijde Value-Added Reseller (VAR)-overeenkomst ondertekend met het Duitse softwarebedrijf SAP. Als Value-Added Reseller kan Deloitte zijn bestaande SAP dienstverlening – advies, implementatie en beheer – nu ook uitbreiden met het verkopen van SAP producten en diensten.

Accountants- en adviesbureau Deloitte heeft internationaal gezien een relatief grote SAP consulting en implementatie praktijk. Volgens eigen zeggen kan het advieskantoor putten uit een vijver van zo’n 11.000 professionals in meer dan 135 landen. Ook in Nederland heeft Deloitte Consulting een gespecialiseerde SAP service line, onderdeel van de Technology praktijk.

“We zien een trend in de markt waarbij klanten op zoek zijn naar creatieve benaderingen voor verlaging van de eigendomskosten, versnelling van de voordelen en behoud van hoge kwaliteit door middel van de implementatie van SAP-oplossingen," aldus Jan Waals, SAP Practice Leader bij Deloitte Consulting. “Deelname aan het wereldwijde VAR-programma biedt een extra manier voor ons om aan deze nieuwe behoeften te voldoen”.

Deloitte Consulting Value-Added Reseller van SAP

Als onderdeel van de VAR-overeenkomst kunnen alle Deloitte organisaties SAP producten en bijbehorende diensten voor productonderhoud wederverkopen onder een enkel wereldwijd kader. Zo kan het bijvoorbeeld zelf licenties uitdelen aan SAP klanten, waar dit tot op heden nog direct via SAP moest lopen.

"De uitgebreide relatie tussen SAP en Deloitte zal de deelnemende Deloitte member firms in staat stellen om waarde te leveren aan klanten," stelt Kevin Gilroy, Senior Vice President bij SAP. "Dankzij de wereldwijde VAR-overeenkomst van Deloitte Global met SAP kunnen klanten sneller en gemakkelijker gebruik maken van de deskundigheid van een Deloitte member firm op het gebied van implementatie, onderhoud en ondersteuning van SAP-oplossingen".