9 adviseurs betrokken bij verkoop Oerlemans Foods

17 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Begin maart besloot voedselgigant VION om de Oerlemans Foods business unit te verkopen aan investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Oerlemans Foods, een diepvriesgroentefabrikant, werd afgestoten omdat het niet meer paste bij de kernactiviteiten van VION, die zich voornamelijk richten op de verwerking van varkens- en rundvlees. Negen externe adviseurs zijn betrokken bij de transactie.

Oerlemans is een producent en leverancier van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten. Merken die onder de holding vallen zijn onder Oerlemans, Keizer, Bio+ en Bauer. Het bedrijf heeft zo’n 740 medewerkers verspreid over drie locaties: het hoofdkantoor in Venlo en productiebedrijven in Nederland en Polen. Vorig jaar dacht VION de diepvriesgroentetak al te verkopen aan conserven-specialist Baltussen, maar die deal ketste af. Beide bedrijven kwamen niet tot overeenstemming over de voorwaarden en de prijs.

9 adviseurs betrokken bij verkoop Oerlemans Foods

Koper H2 Equity Partners heeft zeven advieskantoren ingeschakeld om de transactie te begeleiden. PwC, onder leiding van Jean Luc Zeguers, verzorgt het Corporate Finance advies. EY levert transaction support en Marsh, zusterbedrijf van onder meer Mercer en Oliver Wyman, adviseert op het gebied van insurance. Het juridisch advies wordt verzorgd door Houthoff Buruma en het Poolse advocatenkantoor Wardynski. Tot slot wordt H2 op communicatievlak ondersteund door Hill + Knowlton Strategies en verzorgt Tauw de environmental due diligence.

Verkoper VION wordt op juridisch vlak bijgestaan door De Brauw Blackstone Westbroek, dat VION eerder ook begeleidde bij de verkoop van de Ingrediënts divisie en de Britse pluimvee en rood vlees divisie. Financieel advies komt van de Rabobank. Over de afgelopen twee jaar was Rabobank al betrokken bij diverse overige VION transacties, te weten de verkoop van Vion Ingredients aan Darling, de verkoop van de Vion UK Poultry en Red Meat business aan 2 Sisters Food Group, de verkoop van VION UK Pork aan Endless en de verkoop van Banner Pharmacaps aan Patheon.