Amerikaan John B. Veihmeyer nieuwe global CEO KPMG

13 maart 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Big 4 kantoor KPMG heeft John Veihmeyer voorgedragen als de nieuwe Global Chairman van KPMG International. Wanneer de senior partners van KPMG later deze maand instemmen met zijn voordracht, dan volgt hij Michael Andrew op, die sinds mei 2011 voorzitter was van het wereldwijde bestuur. Andrew trekt zich terug vanwege medische gronden.

Veihmeyer is sinds 2010 Chairman en CEO van de Amerikaanse vestiging van KPMG. Als nieuwe Gobal Chairman van KPMG International zal hij die rol overigens verder blijven vervullen. Verder is Veihmeyer op dit moment nog Chairman van de Americas regio van KPMG, een rol die hij na zijn benoeming niet langer zal bekleden.

Zijn voorganger, Michael Andrew, prijst zijn opvolger: “Hij is een uitstekende leider, een goede vriend en heeft altijd significante bijdragen geleverd aan KMPG door middel van zijn leiderschap bij de Amerikaanse tak van KPMG. Hij is de ideale persoon om ons netwerk door een nieuwe belangrijke fase van groei te leiden” aldus Andrew, die om medische reden heeft besloten zich als Global Chairman terug te trekken.

KPMG-International-Michael-Andrew-John-B.-Veihmeyer

John B. Veihmeyer

Binnen accountants- en adviesbureau KPMG heeft Veihmeyer in de loop der jaren een sterke track record opgebouwd. Zo bekleedde hij de afgelopen jaren diverse leidinggevende functies zoals o.a. Deputy U.S. Chairman, managing partner van KPMG Washington en Global Head van de Risk Management & Regulatory praktijk. Sinds 2010 was hij de CEO van KPMG Amerika.

Bovendien heeft Veihmeyer in de afgelopen jaren veel erkenning gekregen voor zijn leiderschap.  Zo ontving hij bijvoorbeeld in 2011 de CEO Leadership Award van Diversity Best Practices voor zijn toewijding op het gebied van diversiteit. Ook werd hij erkend voor zijn betrokkenheid bij de KPMG Family for Literacy, een initiatief dat vecht tegen analfabetisme bij jongeren. In 2013 werd hij door Corporate Responsibility Magazine benoemd tot ‘Responsible CEO of the Year’ en behoorde hij in het zelfde jaar ook tot de ‘Top 50 beste bestuurders  ter wereld’.

Reactie van Veihmeyer

Veihmeyer toont zich vereerd met de benoeming: “De mogelijkheid om KPMG wereldwijd te mogen leiden is een privilege en een eer en ik kijk uit naar de samenwerking met de ongelooflijk getalenteerde professionals wereldwijd” aldus de aanstaande topman. Over de doelstellingen van KPMG is hij vrij helder: “Mijn focus zal het verder versterken van de wereldwijde reputatie zijn ten aanzien van de kwaliteit en professionalisme, maar ook onze status als een van ’s werelds beste plekken om te werken en een carrière op te bouwen”.

Veihmeyer prijst tenslotte zijn voorganger, Michael Andrew: “Ik wil Michael Andrew bedanken voor de enorme vooruitgang onder zijn leiderschap. Michael begrijpt de unieke kansen die opkomende markten bieden goed en speelde daar slim op in. Verder heeft hij een onophoudelijke focus op kwaliteit en integriteit, waardoor hij KPMG heeft geholpen een leidende positie in te nemen binnen de steeds internationaler en complexer wordende markt. We zijn hem veel verschuldigd en we wensen hem het allerbeste, terwijl hij zich richt op het herstel van zijn gezondheid” aldus Veihmeyer.