Ecofys draagt bij aan windenergie conferentie EWEA

10 maart 2014 Consultancy.nl

Vandaag gaat EWEA 2014 van start. Europa’s grootste evenement voor de windenergie industrie duurt tot donderdag en vindt plaats in Barcelona. Frank Flottemesch en Erik Holtslag, adviseurs bij Ecofys, leveren een inhoudelijke bijdrage aan EWEA 2014.

Ieder jaar organiseert de European Wind Energy Association (EWEA), een non-profit organisatie die de belangen behartigt van de Europese wind energie industrie, een jaarlijkse conferentie. Het evenement wordt gezien als dé plek voor experts die werkzaam zijn binnen de windenergiemarkt, waaronder onderzoekers, overheidsfunctionarissen, windenergieleveranciers en consultants.

EWEA 2014

Op de tweede dag van EWEA 2014 zal Frank Flottemesch, die werkt als Senior Consultant in Ecofys’ Wind Energy unit, als spreker fungeren bij de workshop ‘Real world power curves: A new era for wind resource assessments?’ Het belangrijkste discussiepunt: hoe kan het resultaat van windturbines verbeterd worden door betere simulatie – op dit moment is er nog altijd een gat tussen het resultaat van ideale testcondities en het resultaat van condities in de werkelijkheid.

Frank Flottemesch - Erik Holtslag - Ecofys

Erik Holtslag, Team Leader Wind resource Assessment binnen dezelfde Wind Energy unit van Ecofys, zal op woensdag bijdragen aan de workshop ‘Wind speed predictions: Are we at the limit of our knowledge or can we improve?’ De presentatie zal gecentreerd zijn rondom de vraag hoe de precisie van windsnelheid verbeterd kan worden door nieuwe simulatiemodellen.

Nieuws

Meer nieuws over