Ex KPMG partner Hans de Boer voorzitter VNO-NCW

27 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig KPMG-partner Hans de Boer wordt naar verwachting de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. Bij de werkgeversorganisatie volgt hij Bernard Wientjes per 1 juli op, die sinds 2005 de organisatie leiding gaf en dan met pensioen gaat. Met 3 termijnen is Wientjes de langstzittende VNO-NCW voorzitter ooit.

Na zijn studie economie aan de Vrije Universiteit begon De Boer als wetenschappelijk medewerker, om later door te groeien tot beleidsadviseur bij de regering op de Nederlandse Antillen. Samen met econoom Hans Kamps startte De Boer in 1986 het Bureau voor Economische Argumentatie, dat na acht jaar werd overgenomen accountants- en adviesbureau KPMG. De adviseur besloot in 1998 te vertrekken toen hij werd aangesteld als voorzitter van MKB-Nederland.

Hans de Boer - VNO NCW

MKB-Nederland

Als hoofd van de brancheorganisatie voor het Midden- en Kleinbedrijf bleef De Boer tot 2003 aan. Daarna trad de ervaren adviseur aan als voorman van de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Daar stond hem een zware taak te wachten: het aanpakken van de hoge werkloosheid onder jongeren. Ook zette De Boer een initiatief op omtrent de herinvoering van ambachtsscholen in Nederland.

Commissariaten

De laatste tien jaar vervulde De Boer commissariaten bij diverse organisaties als arbodienstverlener ArboNed, supermarktketen Sperwer en technische dienstverlener Siemens. Ook was hij de laatste jaren CEO bij LSI Project Investment, een projectontwikkelaar die actief is bij de vernieuwing van het stationsgebied van Rotterdam.