Ex Atos adviseur Eelco-Jan Boonstra COO AppMachine

04 maart 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

AppMachine heeft voormalig Atos adviseur Eelco-Jan Boonstra (38) begin dit jaar benoemd tot Chief Commercial Officer (COO). Hij is afkomstig van MicroStrategy, waar hij functie van Country Manager Benelux bekleedde. Boonstra is bij AppMachine verantwoordelijk voor de commerciële strategie en de verdere uitbouw van het internationale marktaandeel van het Friese bedrijf.

Voor zijn periode bij het beursgenoteerde MicroStrategy werkte Boonstra meer dan 14 jaar voor verschillende bedrijven waaronder ING, Siemens, ICT-adviesbureau Atos (destijds Atos Origin) en QlikTech.

“Toen ik gevraagd werd om deel te komen uitmaken van de revolutie die AppMachine* teweegbrengt, hoefde ik niet lang na te denken”, zegt Boonstra. “AppMachine verandert de manier waarop bedrijven apps bouwen en de interactie aangaan met hun klanten. Ik ben ervan overtuigd dat we met AppMachine het verschil kunnen maken voor onze klanten. We gaan onze wereldwijde activiteiten snel uitbreiden. Het verder uitbouwen van de organisatie en het opzetten van een partnernetwerk om de verwachte groei bij te benen – dat zijn voor mij grote uitdagingen.”

Appmachine

“Ik ben heel blij dat Eelco-Jan het aanbod om ons team te versterken, heeft aangenomen”, zegt Siebrand Dijkstra, oprichter en topman van AppMachine. “Hij heeft in zijn vorige functies bewezen sterk te zijn in het versnellen van bedrijfsgroei. Onlangs openden we al een kantoor in San Francisco. Met Eelco-Jan zijn we helemaal klaar voor een wereldwijde bestorming van de app-markt.”

* AppMachine maakt het voor iedereen mogelijk om apps te maken. Het gaat dan om het ontwikkelen, de vormgeving, testen en publiceren van apps. Hiervoor is geen speciale deskundigheid nodig, zoals programmeervaardigheden. Het bedrijf is in 2011 opgericht en telt inmiddels 18 medewerkers en kantoren in Heerenveen en San Fransisco.