McKinsey Comms topman Michael Stewart naar Edelman

24 april 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Global Communications Director van McKinsey & Company, Michael Stewart, heeft besloten om de organisatie te verlaten na 12 jaar bij het strategie advieskantoor te hebben gewerkt. Vanaf juli zal hij zich voegen bij Edelman, een van de grootste PR bureaus ter wereld, waar Stewart CEO van de Europese operaties zal worden. Hij zal verantwoordelijk zijn voor Edelman’s 17 kantoren binnen Europa en de CIS, die samen goed zijn voor rond de $130 miljoen omzet.

Stewart verlaat McKinsey & Company na 12 jaar in dienst te zijn geweest, waarvan bijna tien jaar in zijn meest recente rol als partner en global communications director. Tijdens die period bouwde hij onder andere de eerste in-house communicatie operatie binnen 50 landen. Bij Edelman volgt hij Robert Phillips op, die vorig jaar op een dramatische manier zijn positie neerlegde als CEO van Edelman EMEA. Weken na zijn ontslag werd de reden duidelijk, de wereldwijde raad van bestuur had besloten om het Midden-Oosten- en Afrika mandaat van Phillips te verwijderen en verlegde deze naar de Asia-Pacific regio, onder het leiderschap van de regionale CEO David Brain.

Micheal Stewart - McKinsey & Company

In een persverklaring laat Edelman weten dat Stewart’s internationale ervaring, met name in markten zoals Duitsland, Frankrijk en Rusland, van significante betekenis is voor de organisatie. “Michael heeft een zeer sterke strategische counsel oriëntatie in de corporate omgeving, met een zeer sterke mix van digitale kennis en duurzaamheid. Ik denk dat dat hem zeer interessant maakt en zelfs uniek” aldus Matt Harrington, wereldwijde COO van Edelman.

Voor hij werkzaam werd bij McKinsey bekleedde hij 15 jaar executive posities bij internationale instellingen, waaronder het Prince of Wales International Business Leaders Forum, UN Global Compact en The Centre for Our Common Future. Tijdens zijn loopbaan bekleedde hij executive posities in Brussel, Genêve, Londen, New York, Rio de Janeiro, en Singapore.

Dominic Barton, global Managing Partner van McKinsey, laat weten het jammer te vinden dat Stewart vertrek maar wens hem het allebeste in zijn nieuwe rol. “Michael neemt ruime ervaring mee naar zijn nieuwe rol, gecombineerd in zijn wereldwijde kijk op de CEO agenda, zijn professionele expertise als een communicatiestrategist, en zijn speciale track record van value-based leiderschap bij McKinsey en in eerdere rollen” aldus Barton.