Ex Supply Chain topman US Navy naar Alvarez Marsal

28 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Alvarez & Marsal heeft de gelederen versterkt met Mark Heinrich, de voormalige Supply Chain Director van de U.S. Navy. Heinrich zal zich als Managing Director bij het kantoor in New York voegen.

Mark Heinrich heeft meer dan 30 jaar ervaring in operations, supply chain management en logistiek. In zijn laatste rol bij de U.S. Navy was hij leidinggevende van de Naval Supply Systems Command (NAVSUP), ook bekend als de supply chain afdeling. Bij de afdeling werken zo’n 25.000 professionals.

Mark Heinrich - Alvarez Marsal

Heinrich was onder meer verantwoordelijk voor het beheer van het NAVSUP’s jaarlijkse operating budget van $7 miljard. “Door zijn ervaring met het leiden van een van de meest complexe supply chain en logistieke functies ter wereld brengt Mark een onderscheidende achtergrond in leiderschap en operaties mee naar Alvarez & Marsal” zegt Bryan Marsal, Co-Chief Executive Officer van Alvarez & Marsal. “Zijn inzichten, ervaring en expertise in supply chain management zijn zeer waardevol voor wereldwijde organisaties die resultaatverbetering nastreven”.

Naast zijn rol als Supply Chain Director leidde Heinrich vanuit logistiek oogpunt ook de humanitaire assistentie en rampenhulpverlening aan getroffen gebieden. Zo was hij betrokken bij de hulp aan onder andere Haïti na de aardbeving, Indonesië na een tyfoon, Mexico na de grootschalige olielek in Golf van Mexico en Japan na de kernramp in Fukushima.

Mark Heinrich behaalde een MBA aan de University van Kansas en een Master of Science in Petroleum Management aan diezelfde universiteit. In 2012 werd hij binnen de universiteit ingewijd in de Hall of Fame.