Ex Aedes topman Willem van Leeuwen versterkt BMC

21 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Voormalig voorzitter van de vereniging van woningcorporaties (Aedes) Willem van Leeuwen heeft zich onlangs verbonden aan BMC. Als associé bij BMC Advies gaat Van Leeuwen zich richten op bestuurlijke vraagstukken bij woningcorporaties en overige (semi) publieke instellingen.

Willem van Leeuwen heeft brede bestuurlijke ervaring in de sectoren wonen, welzijn, zorg en onderwijs. Hij begon zijn loopbaan in 1982 bij NCIV, een koepel voor woningcorporaties. In zijn eerste 16 jaar bij NCI bekleedde hij diverse functies. Na de fusie tussen NWR en NCIV werd hij benoemd tot voorzitter van de vereniging, een functie die hij tot april 2009 vervulde. Sindsdien is hij als zelfstandig adviseur werkzaam onder de naam ‘CS&G Consultancy’. Momenteel vervult Van Leeuwen een commissariaat bij de woningcorporaties Vivare en Stadgenoot en is hij betrokken bij een samenwerkingsverband in het primair onderwijs.

BMC Advies

Van Leeuwen kiest om zich te verbinden aan BMC omdat het adviesbureau actief is in alle sectoren van het (semi) publieke domein. “De toekomst van maatschappelijke ondernemingen staat of valt met hun vermogen om over sectorgrenzen heen verbindingen tot stand te brengen. De huidige samenleving organiseert zich langs andere lijnen dan het middenveld gewend is. Dat zijn interessante uitdagingen!” aldus de ervaren bestuurder.

Marco Kerstens, Partner Ruimtelijke Investeringen van BMC, is tevreden met de aanwinst: “We zijn zeer verheugd met de samenwerking met Willem van Leeuwen. Hij is helder en scherp in zijn analyses, en weet altijd oplossingen te vinden die organisaties echt verder helpen. Met zijn kennis van governance vraagstukken en zijn passie voor maatschappelijke ondernemingen biedt hij een grote meerwaarde voor onze dienstverlening aan onze klanten,  hun huurders, scholieren en cliënten.”