Deloitte en Grant Thornton fuseren in Filipijnen

28 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

In de Filipijnen is onlangs een overeenstemming bereikt over een fusie van twee adviesbureaus. Ondernemingen Punongbayan & Araullo (P&A) en Navarro Amper & Co. (NA&Co.) hebben besloten de krachten te bundelen. De nieuwe firma zal per 1 juli 2014 gaan varen onder de vlag van Deloitte. Hiermee neemt het Big 4 kantoor ook gelijk de Filipijnse afdeling van Grant Thornton over, dat partner was van P&A.

Rolverdeling

Officieel zal de gecombineerde onderneming deel gaan uitmaken van Deloitte Touche Tohmatsu Limited en zal het de naam Punongbayan Amper & Co. gaan dragen. Ben Punongbayan, oprichter van P&A, is aangewezen als bestuursvoorzitter. De CEO van NA&Co., Greg Navarro, zal Managing Partner worden, terwijl Marivic Españo, de huidige topman van P&A, is aangesteld als Deputy Managing Partner.

Deloitte en Grant Thornton fuseren in Filipijnen

In de top grootste bedrijven

Wanneer de fusie komende zomer is beklonken, dan zal Punongbayan Amper & Co. een van de grootste professionele bedrijven van de Filipijnen worden. In totaal zullen er dan zo’n 1000 werknemers in de firma treden, met circa 34 partners en zal de beoogde omzet dan uitkomen op ongeveer 1,2 biljoen Filipijnse Peso’s.

Tevreden reacties

“Ik ben blij met de positieve voordelen die deze fusie met zich zal meebrengen voor onze klanten en personeel: Onze klanten zullen toegang krijgen tot de mondiale diensten en netwerk van Deloitte Global, terwijl ons personeel mee kan groeien met de uitbreiding van het bedrijf”, reageert Punongbayan, de aankomende CEO van de nieuwe firma, opgetogen. Ook bedankt de nieuwe topman Grant Thornton voor de jarenlang samenwerking met P&A.

In een reactie laat bestuursvoorzitter Chaly Mah van Deloitte Zuid-Oost Azië weten: “We zijn erg tevreden met deal met P&A. De fusie is een sleutelelement in ons strategische groeiplan en we willen graag vooruit om ons verder te ontwikkelen in de markt. Uitbreiding van onze business en daarbij een nog sterkere partij worden is het doel.”