Euroconsult wint prijs voor milieuproject in Mongolie

08 januari 2014 Consultancy.nl

Euroconsult Mott MacDonald, een adviesbureau gespecialiseerd in ontwikkelingssamenwerking*, heeft eind vorig jaar een erkentelijkheidsprijs gewonnen voor de succesvolle bijdrage aan een grootschalig duurzaam ontwikkelingsproject in Mongolië.

De prijs, uitgereikt door de Millennium Challenge Account Mongolia (MCA-M), is een erkenning voor de technische ondersteuning die Euroconsult gedurende vijf jaar heeft geleverd aan een grootschalig transformatieprogramma, gericht op het terugdringen van armoede en het stimuleren van investering in duurzame ontwikkeling in Mongolië. Het programma kende zes verschillende projecten op het gebied van transport, energie, landgebruik, onderwijs en gezondheid.

Mott MacDonald - Mongolie

Onder de overkoepelende vlag van dit programma heeft Euroconsult in samenwerking met diverse lokale partners** meerdere projecten rondom het thema milieu, energie en duurzaamheid uitgevoerd. De aanpak van Euroconsult heeft ertoe geleid dat er nieuwe wet- en regelgeving is geïntroduceerd voor het omgaan met milieugevaarlijke stoffen en dat er een nieuwe methode is ontwikkeld voor het uitvoeren van milieutoetsen. Ook was Euroconsult intensief betrokken bij de uitrol en borging van de verschillende initiatieven. Zo werden bijvoorbeeld ambtenaren, aannemers en specialisten getraind en zijn er landelijke campagnes uitgerold om bewustwording te creëren onder de inwoners van Mongolië om zuinig om te gaan met energie en op het gebied van duurzaam landgebruik.

* Euroconsult Mott MacDonald is sinds 2007 onderdeel van Mott MacDonald (Euroconsult werd overgenomen van Arcadis), een wereldwijd ingenieurs- en consultancybureau met meer dan 16.000 medewerkers in zo’n 140 landen.

** Onder meer bureaus Green Focus, Energy & Environment en de overheid van Mongolië.

Nieuws

Meer nieuws over