Rijnconsult doneert 5.000 aan Voedselbank Houten

03 januari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rijnconsult heeft de Voedselbank van Houten een donatie gegeven van €5.000. Het bedrag, ingezameld door medewerkers van het adviesbureau, is eind december overhandigd aan het goede doel.

Armoede wordt een steeds groter probleem in Nederland. Inmiddels leeft eén op de 9 kinderen in Nederland in armoede. Dat was het afgelopen jaar ook te merken in Houten. Het aantal cliënten van de Voedselbank is in 2013 met 85% gestegen. En door de aanhoudende slechte economische omstandigheden wordt het de komende jaren naar verwachting alleen maar drukker.

Voedselbank Houten - Rijnconsult

Om tegemoet te kunnen komen aan de stijging in vraag zal de voedselbank dit jaar een grotere ruimte moeten betrekken. De huur zal dan ook verdubbelen en de energiekosten eveneens. Voor het dragen van deze additionele operationele kosten is de Voedselbank nóg meer dan andere jaren afhankelijk van de steun van Houtense bedrijven en particulieren.

In het kader van haar MVO doelstellingen besloot Rijnconsult, dat onlangs nog werd uitgeroepen tot Houtense Onderneming van het Jaar 2013, om geld in te zamelen voor de Voedselbank. Tijdens hun jaarlijkse kerstlunch werd door medewerkers er veiling georganiseerd. Er werd van alles geveild, van een sneeuwbol tot schilderij, maar ook diensten zoals een wijnproeverij, een culinaire boottocht en persoonlijkheidsanalyses. “De opbrengst wilden we graag aan een goed doel schenken in het kader van onze maatschappelijke activiteiten. Vanwege onze verbondenheid met Houten, hebben wij voor de Voedselbank Houten gekozen” aldus Bas van der Velde, directeur van het organisatieadviesbureau.

Rijnconsult doneert 5.000 aan Voedselbank Houten

Cisca ten Hoeve, secretaris van Voedselbank Houten, die de cheque in ontvangst nam, was zichtbaar ontroerd door het grote bedrag: “We moesten naar een groter pand, omdat het andere pand te klein werd. Nu kunnen we van dit bedrag een groot deel van de huur betalen”.

Kortom, een goed begin van het jaar voor de Voedselbank Houten en haar meer dan 30 vrijwilligers.