Grant Thornton: HR belangrijker voor commissarissen

02 januari 2014 Consultancy.nl

HR-kennis wordt steeds belangrijker voor commissarissen van Nederlandse organisaties. Volgens een onderzoek van Grant Thornton is het belang van Human Resources voor toezichthoudende bestuurders in het afgelopen jaar zelfs “spectaculair gestegen”.

Het accountants- en adviesbureau ondervroeg zo’n 130 commissarissen naar de belangrijkste ontwikkelingen voor Raad van Commissarissen (RvC). Het zogeheten ‘Commissarissenonderzoek 2013’ werd dit jaar voor de vierde keer uitgevoerd.

Grant Thornton - Commissarissenonderzoek

Commissaris kritisch

Uit het rapport komt naar voren dat de gemiddelde commissaris kritischer is over competenties die hij/zij voor de RvC nodig acht. Volgens onderzoeker Aalt Klaassen heeft dit voor een groot gedeelte te maken de toenemende maatschappelijke kritiek op het functioneren van commissarissen. Als er iets misgaat bij hun bedrijf, worden RvC leden, net als de accountant, vaak onderwerp van discussie. Waarom hebben ze niet wat beter opgelet, willen critici dan weten. “Commissarissen ervaren meer druk van buitenaf” aldus Klaassen.

Competenties

Grant Thornton vroeg respondenten ook naar het belang van competenties. Bij beursgenoteerde bedrijven zijn de competenties met een internationale dimensie, HR-kennis en kennis risicomanagement aanzienlijker belangrijk geworden ten opzichte vorig jaar. Bij niet-genoteerde bedrijven is dit ook het geval, alhoewel de stijging wat lager is. Met name HR-competenties prikken bovenaan de verlanglijst. “In het algemeen is het belang van de HR-dimensie over de gehele linie spectaculair gestegen” zegt Klaassen.

Bart Jonker, partner bij Grant Thornton, vult aan: “Organisaties stellen nieuwe eisen aan de RvC. Er zijn commissarissen met aanvullende competenties nodig, variërend van kennis van HR- en veranderingsprocessen tot de aanwezigheid van kritisch denken en oordeelsvermogen”.

Nieuws

Meer nieuws over