Accenture wint contract bij oudste bank ter wereld

19 december 2013 Consultancy.nl

Banca Monte dei Paschi di Siena, de oudste bank ter wereld*, heeft besloten om een groot deel van zijn back-office operaties aan Accenture en Bassilichi te outsourcen. Met deze mega outsourcing overeenkomst, wil de bank zijn operationele kosten verlagen, een business partners model implementeren en het serviceniveau verhogen. Als onderdeel van de overeenkomst, zullen ongeveer 1,100 Banca Monte dei Paschi di Siena werknemers de overstap maken naar de twee dienstverleners.

Accenture is een wereldwijde consulting, technologie en outsourcing organisatie, met meer dan 275,000 werknemers in meer dan 120 landen. Bassilichi is een de grootste spelers in Italië binnen de Business Process Outsourcing (BPO) markt.

De outsourcing deal, die een looptijd heeft van 18 jaar, omvat een groot deel van de financiële back-office operaties, waaronder finance, accounting, en administratie. De transactie heeft nog wel juridische goedkeuring nodig en ook moeten de vakbonden nog instemmen met het sociaal plan.

Accenture wint contract bij oudste bank ter wereld

Om Banca Monte dei Paschi di Siena van dienst te zijn, zijn Accenture en Bassilichi een Joint Venture (JV) aangegaan, 60% in eigendom van Bassilichi en 40% van Accenture. De JV zal Accenture’s management- en IT expertise combineren met de diepe outsourcing kennis van de in Italië gevestigde partner. De JV zal volledig operationeel zijn in januari 2014 en zal diezelfde maand starten met zijn diensten aan de bank.

“Door een nieuwe aanpak in back-office operaties, door gebruik te maken van een combinatie van digitale technologieën en verbeterde aanwending van talent en expertise, zal Monte dei Paschi di Siena meer duurzame efficiënties en een hogere kwaliteit service realiseren” zegt Fabio Benasso, Country Managing Director voor Accenture in Italië.

* De Banca Monte dei Paschi di Siena is in 1472 opgericht door de Republiek Siena, de toen heersende regionale overheid. De hoofdzetel is reeds eeuwen gevestigd in het Palazzo Salimbeni op de gelijknamige piazza in Italiaanse stad Siena (regio Toscane). De bank heeft momenteel zo’n 6 miljoen klanten en circa 33.000 medewerkers. 

Nieuws