Erika Serow leidt Amerikaanse Retail praktijk van Bain

30 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft per 1 januari Erika Serow benoemd tot hoofd van de nieuwe Retail Practice voor de Americas regio. In haar nieuwe rol zal Serow zich richten op het verder uitbreiden van de Retail Practice in Noord- en Zuid-Amerika.

Erika voegde zich na haar studie bij Bain & Company. In 1994 verliet zij het advieskantoor om haar MBA aan de Stanford Business School te behalen, met de verwachting om iets heel anders dan consulting te gaan doen zodra ze klaar zou zijn. Echter, tijdens haar studie realiseerde ze zich dat ze veel sneller vooruitgang kon boeken binnen consulting dan in een andere industrie, dus besloot ze in 1995 om naar Bain terug te keren na het behalen van haar diploma.

Elf jaar later, in 2006, werd ze (op 32-jarige leeftijd) partner bij het strategie adviesbureau. Haar snelle groei binnen Bain bleef niet onopgemerkt: in 2009 werd Serow benoemd tot een van de Women Leaders in Consulting door Consulting Magazine. In de afgelopen jaren werkte ze binnen een aantal Bain kantoren, waaronder Boston, Londen, Sydney en Milaan.

Erika Serow - Darrell Rigby - Bain & Company

“Erika’s leiderschap en unieke kijk op retail maakt haar van nature geschikt voor een formele leiderschapspositie” zegt Darrell Rigby, Bain’s wereldwijde hoofd van de Retail praktijk. “In een tijd waarin de retail industrie onderhevig is aan steeds meer verandering is haar expertise binnen de industrie en haar energie een enorme aanwinst voor klanten en teams binnen Bain”.

Bovenop haar werk met klanten, is Serow intensief betrokken bij diverse high-profile Bain onderzoeken. Zo heeft ze bijvoorbeeld de leiding gehad over diverse internationale retail onderzoeken en was zij kennispartner voor het “Fashion.NYC.2020” onderzoek dat Bain uitvoerde met New York.

In haar vrije tijd is Serow verzot op koken en reist zij graag. “Het is mijn religie om ieder jaar een trip van 2 weken naar een exotische locatie te maken met een groep vrienden” aldus Serow.