Accenture's Skills to Succeed wint vrijwilligersprijs

13 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen week nam Accenture de ‘Meer Dan Handen Vrijwilligersprijs 2013’ in ontvangst. De jury roemde het consultancybedrijf om haar verantwoordelijkheid die het heeft genomen als internationaal, toonaangevende organisatie. Minister Plasterk en staatssecretaris Van Rijn reikten de prijs uit.

Op 7 december, de internationale vrijwilligersdag, kreeg Accenture de vrijwilligersprijs uitgereikt. Het adviesbureau dankte de prijs aan het zogeheten ‘Skills to Succeed’ programma. Dit maakt onderdeel uit van het MVO beleid, een waarin ten doel gesteld wordt wereldwijd 500.000 mensen te helpen aan arbeidsvaardigheden. Centraal in Skills to Succeed-Programma staat het ontwikkelen van talent.

Accenture - Skills to Succeed

De jury, onder aanvoering van VVD-politica Annemarie Jorritsma, was van mening dat Accenture een schitterend voorbeeld is van hoe een gevestigd, internationaal bedrijf haar verantwoordelijkheid neemt en dit zodoende heeft vertaald in een effectief beleid. “Skills to Succeed staat als een huis”, zo klonk het vanuit de jury, die moest kiezen uit ruim 420 inzendingen.

Het programma van Accenture kenmerkt zich niet door slechts geld over te schrijven, maar juist door vrijwilligerswerk op te nemen in de bedrijfsvoering. Afgelopen jaar deden er maar liefst 400 medewerkers mee en daarmee werden er jaarlijks zo’n twee- à drieduizend mensen geholpen bij het ontwikkelen van hun werkvaardigheden.

Meer Dan Handen Vrijwilligersprijs 2013

Andere winnaars van de vrijwilligersprijzen 2013 waren Netwerk Dien je Stad (Beste lokale vrijwillers-project), Stichting Exploitatie Meekenesch (Beste landelijke en regionale vrijwilligersorganisatie) en de gemeente Hoogeveen (Beste Gemeente).