Hitachi koopt Canadees IT consultancybureau Ideaca

18 december 2013 Consultancy.nl

Hitachi heeft Ideaca gekocht, een in Canada gevestigde consultingorganisatie. Meer dan 300 adviseurs en IT-professionals maken de overstap naar de wereldwijde ICT dienstverlener.

Ideaca, opgericht in 2000, is gespecialiseerd in IT consulting, waaronder gebieden als ERP implementaties, business intelligence, cloud computing, CRM en applicatie-ontwikkeling en onderhoud. Het IT-bedrijf heeft vijf kantoren in Canada: Toronto, Kitchener, Edmonton, Calgary en Vancouver.

“Deze strategische overname onderstreept de toewijding van Hitachi om aan de vraag van de Canadese markt te voldoen” zegt Mike Gillis van Hitachi. De overname betekent een enorme boost voor Hitachi’s Canadese aanwezigheid – de dienstverlener is pas sinds eerder dit jaar (april) met een lokaal kantoor actief in Canada.

Hitachi koopt Canadees IT consultancybureau Ideaca

“Ideaca is zeer verheugd om zich te aan te sluiten bij een wereldwijd merk van een uitstekend caliber als Hitachi Solutions” zegt Muneer Hirji, de voormalige Managing Director van Ideaca en de President van de nieuwe entiteit. “We kijken uit naar de integratie van onze ervaring en het versterken van onze synergieën om industriegerichte oplossingen voor zowel regionale als multinationale organisaties in Canada te ontwikkelen. Met zijn lange geschiedenis van technologische uitmuntendheid, industrieleiderschap en personeel gedreven cultuur, zal Hitachi Solutions een goed thuis voor onze werknemers zijn”.

Celerant

Eerder dit jaar kocht de internationale management consulting- en IT consulting tak van Hitachi, Hitachi Consulting, branchegenoot Celerant Consulting. Operations management specialist Celerant Consulting had circa 600 consultants verspreid over vijftien kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Nieuws

Meer nieuws over