Deloitte: Minder fusies en overnames in bouwsector

09 december 2013 Consultancy.nl

In 2013 zullen er naar verwachting zo’n 5% minder fusies en overnames plaatsvinden in de Europese bouwsector dan in het jaar ervoor. Dit blijkt uit de meest recente ‘European M&A Construction Monitor’ van accountants- en adviesbureau Deloitte.

In 2012 werden er 112 Mergers & Acquisitions (M&A) gepleegd in de constructiebranche. Daarmee liet de markt vorig jaar een licht herstel zien van het dramatisch verlopen 2011, dat met ‘maar’ 104 deals het slechtste jaar was van de afgelopen zeven jaar. In de eerste helft van 2013 werden 52 deals genoteerd, en met een prognose van 65 transacties voor de tweede helft komt het totaal aantal fusies en overnames dit jaar uit op 117, aldus Deloitte.

Deloitte - M&A in Bouwsector

Kijkend naar Nederland vonden de meeste deals plaats als gevolg van faillissementen van kleinere en middelgrote bouwbedrijven. "Voor de langere termijn voorzie ik wel fusies tussen een aantal grote spelers", aldus Jurriën Veldhuizen, partner bij Deloitte Real Estate.

Verwachtingen

Over de korte termijn vooruitzichten voor M&A binnen de bouwsector zijn de consultants niet al te optimistich: “Pas na 2014 zal het vertrouwen in de sector leiden tot groei van betekenis op het vlak van M&A", zegt Kees Zachariasse, eveneens partner bij Deloitte Real Estate. Ook verwachten ze door de aanhoudende crisis dat private equity-partijen een grotere rol gaan spelen in de waardeketen, waaronder op het gebied van financiering, herstructurering en fusies en overnames.

Nieuws

Meer nieuws over