Global Excellence Award voor Jaap Schekkerman van CGI

31 oktober 2013 Consultancy.nl

Jaap Schekkerman, adviseur bij CGI Nederland, heeft de Global Excellence iCMG Hall of Fame Award ontvangen. De uitreiking vond plaats tijdens The Architecture World Summit 2013, een van de grootste congressen ter wereld voor Enterprise, IT en Security architecten, gehouden in Bangelore, India. Schekkerman ontving de onderscheiding voor zijn internationale bijdrage aan het enterprise architecture vakgebied in de afgelopen twintig jaar.

Jaap Schekkerman is een internationaal erkende expert op het gebied van business technology strategieën en enterprise architecture & security. Binnen CGI ontwikkelde hij de STREAM (Speedy, Traceable, Result-driven, Enterprise, Architecture, Management) methode om business en IT te transformeren en met elkaar in lijn te brengen. Deze enterprise architecture aanpak is resultaat- in plaats van procesgedreven en onderscheidt zich daarmee van andere methodes. Daarnaast ontwikkelde Jaap CGI’s SECURE-ICS (Industrial Control Systems), een methode om proces control systemen binnen industriële omgevingen te beschermen tegen cyberaanvallen.

Jaap Schekkerman - CGI

Jaap Schekkerman werkt al 39 jaar in de business, IT en consultancy en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het managen van complexe en grote enterprise architecture en security programma’s in verschillende sectoren. Naast zijn werk voor CGI is hij de oprichter en president van het Institute For Enterprise Architecture Developments (IFEAD) en als docent verbonden aan verschillende universiteiten. Jaap schreef meer dan 50 artikelen en is (co)auteur van een 15 tal boeken, waarvan verschillende verplicht lesmateriaal zijn op meer dan 25 universiteiten wereldwijd.

Nieuws

Meer nieuws over