Accenture neemt technische dienstverlener Evopro over

03 december 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft een grote overname gedaan binnen het IT-diensten- en engineering landschap. De wereldwijde consulting- en IT reus heeft Evopro gekocht, een internationale sofware ontwikkelaar en leverancier van ingenieursdiensten uit Hongarije. Zo'n 1.000 werknemers stappen over naar Accenture.

Evopro werd opgericht in 2001 in Budapest, de hoofstad van Hongarije. Het voorziet voornamelijk industriële klanten met high-tech ingenieursdiensten. Zo was het in de afgelopen jaren bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de implementatie van een baggageafhandelingssysteem in Terminal 2 op de luchthaven van München, en was het verantwoordelijk voor de complete elektrische-, mechanische-, en controlesystemen van het Ferenc Liszt International Airport in Budapest. Het bedrijf is in de afgelopen twaalf jaar flink gegroeid, van een startup naar 1,000 werknemers in onder meer Hongarije, Duitsland, Roemenië en Turkije.

Accenture neemt technische dienstverlener Evopro over

De overname vormt een enorme boost voor Accenture’s diensten aan industriële klanten. Terwijl Accenture een krachtige consulting- en IT basis heeft,  ontbrak het tot op heden nog aan gedetailleerde kennis en schaal op het gebied van engineering. Met de gebundelde expertise verwacht het adviesbureau haar klanten meer end-to-end diensten te kunnen bieden, en daarmee ook haar traditionele concurrenten een stap voor te zijn. Bovendien verwacht Accenture diverse cross-selling kansen, zoals het introduceren van meer consulting of project management voor grote technische programma’s of het doorzetten van meer terugkerende engineering werkzaamheden naar de outsourcing business.

“Evopro group heeft zeer hoog opgeleid personeel met een diepe expertise in softwareontwikkeling, testing, en implementatie, en ook in geautomatiseerde oplossingen” zegt Eric Schaeffer, Senior Managing Director bij Accenture. “De overname zal onze capaciteiten binnen de markt voor industriële softwareoplossingen versterken, een markt waarin we een toegenomen interesse van onze klanten zien in softwareontwikkeling en gerelateerde IT diensten”.

Overnamepad

Het is Accenture’s derde overname binnen het IT/engineering landschap in korte tijd. Onlangs kocht het PRION Group en in oktober nam het PCO Innovation over, twee systeemintegratie organisaties die gespecialiseerd zijn in het leveren van Product Lifecycle Management (PLM) diensten.