Accenture geeft 1.5 miljoen aan rampgebied Filipijnen

29 november 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft ongeveer €1,5 miljoen gedoneerd aan de Filipijnen, om rampondersteuning te bieden voor onder andere de wederopbouw van het zwaar getroffen land. Daarnaast heeft het internationale adviesbureau diverse pro-bono initiatieven opgezet. 

Begin november raasde de verwoestende tyfoon Hayan over de Filipijnen. Er vielen duizenden doden en miljoenen mensen werden getroffen door de extreme vernielzucht van een van de sterkste natuurrampen uit de geschiedenis. Kijkend naar de omvang van de ramp, zijn volgens de Verenigde Naties ruim 11 miljoen mensen getroffen door de ramp.

In reactie op deze humanitaire ramp werden er wereldwijd diverse inzamelingsacties gehouden. Ook in Nederland werd de bevolking en het bedrijfsleven opgeroepen om massaal geld te storten op het landelijke gironummer 555, het samenwerkingsverband van diverse bekende hulporganisaties* in Nederland. Begin deze week, slechts 2 weken na het begin van de ramp, was er al meer dan €30 miljoen ingezameld op giro 555. Er zal tenminste tot januari gedoneerd kunnen blijven worden. 

Accenture doneert aan rampgebied Filipijnen

Accenture steunt Filipijnen

Ook binnen de adviesbranche leeft men mee met de slachtoffers van de Filipijnse natuurramp. Zo doneert adviesbureau Accenture maar liefst een bedrag van circa €1,5 miljoen. Ter vergelijking, China – als compleet land – doneerde €1,4 miljoen.

Het totale noodhulp pakket van Accenture’s gift omvat het volgende:

  • Accenture zal ongeveer €750,000 doneren aan Plan International, een lokaal gevestigde organisatie in de Filipijnen. De gift zal de langetermijn opbouw en rehabilitatie-inzet ondersteunen die nodig zijn voor de wederopbouw van de gemeenschap.
  • Accenture zal pro bono consulting diensten leveren aan Plan International (goed doel dat zich inzet voor de getroffen inwoners) gedurende de wederopbouwfase.
  • Tot op heden hebben werknemers en alumni wereldwijd al meer dan €450,000 gedoneerd aan het Filipijnse Rode Kruis en andere charitatieve instellingen die lokale noodhulp bieden.
  • Accenture biedt werknemers in de Filipijnen de mogelijkheid om betaald vrij te nemen voor vrijwilligerswerk. Ze kunnen enkele dagen vrijnemen om noodhulp operaties te ondersteunen en worden intussen doorbetaald.

“Namens onze mensen in de regio en overal ter wereld, zijn we diep bedroefd door de verwoesting die de tyfoon Hayan heeft veroorzaakt” zegt Pierre Nanterme, de CEO van Accenture. “Onze gedachten gaan uit naar onze collega’s, hun families en de inwoners van de Filipijnen, terwijl we ons inzetten om het wederopbouwproces te ondersteunen”.

*Onder meer hulporganisaties Cordaid, Het Rode Kruis, Unicef, en Terre des hommes.