Cornelius Baur nieuwe topman McKinsey Duitsland

25 november 2013 Consultancy.nl

McKinsey & Company heeft Cornelius Baur (51) aangesteld als nieuwe Managing Partner van het Duitse kantoor. Hij volgt Frank Mattern op, die een belangrijke wereldwijde rol krijgt. Baur is momenteel hoofd van het kantoor in München.

Medio oktober werd bekend dat een opvolger nodig was voor Frank Mattern, die al sinds 1990 voor McKinsey werkt en sinds 2007 leiding geeft aan McKinsey Duitsland. De 52-jarige Mattern kreeg een grote interne promotie, per begin volgend jaar wordt hij verantwoordelijk voor drie Competence Centers van McKinsey – namelijk Strategy Organization en Marketing & Sales. Samen zijn deze practices goed voor zo’n 30% to 40% van McKinsey’s wereldwijde omzet. Mattern is ook een lid van het Shareholder 31-member Council, het hoogste besluitvormingsorgaan binnen de strategie consulting organisatie.

Frank Mattern - Cornelius Baur

Nadat dit nieuws bekend werd, werden diverse kandidaten naar voren geschoven. Echter, in tegenstelling tot andere strategy consultants wordt het selectieproces binnen McKinsey niet door de partners in een land geleid. Dominic Barton, de wereldwijde Managing Director van McKinsey, heeft het eerste woord bij een benoeming. Hoewel hij in theorie in zijn eentje iemand zou kunnen beslissen melden Duitse media dat Barton onlangs naar Duitsland is gevlogen om inzichten te verwerven van veel partners en senior partners (bekend als Directors binnen McKinsey).

Na een zorgvuldig evaluatieproces, is Cornelius Baur nu benoemd als de nieuwe Duitse topman. Hij werkt sinds 1990 voor McKinsey en is momenteel de Europese leider van de Operations Practice en Managing Director van het München kantoor. 

McKinsey Duitsland

De Duitse landenorganisatie is na thuisland VS McKinsey’s grootste wereldwijde markt. De omzet van McKinsey Duitsland wordt geschat op €600 miljoen, gerealiseerd door 1,300 consultants in 5 kantoren (München, Stuttgart, Frankfurt, Berlijn, Hamburg, Keulen en Düsseldorf).

Nieuws

Meer nieuws over