BearingPoint werkt samen met softwarebedrijf eFront

15 december 2013 Consultancy.nl

BearingPoint heeft een partnership afgesloten met eFront, een internationaal softwarebedrijf dat finance- en risk management oplossingen biedt. Het partnership centreert zich rondom eFront’s oplossingen voor de financiële diensten sector, FrontGRC en FrontERM.

eFront is een wereldwijde technologie-aanbieder voor de financiële sector, waaronder banken, verzekeraars en financiële instellingen. Het bedrijf bedient meer dan 700 klanten in 40 landen vanuit 19 kantoren wereldwijd.

De overeenkomst tussen beide bedrijven omhelst twee eFront producten: FrontGRC, een governance, risk en compliance oplossing, en FrontERM, een Enterprise Risk Management oplossing. Als onderdeel van de samenwerking zal BearingPoint samenwerken met eFront om expertkennis van de producten op te bouwen en fungeren als een preferred partner voor GRC / ERM implementaties.

BearingPoint - Efont

Het partnership is afgesloten door de Franse landenorganisatie van het adviesbureau, hoewel belangrijke gebieden zoals licenties en kennis op verzoek kunnen worden overgedragen naar andere BearingPoint kantoren. Wereldwijd heeft BearingPoint vestigingen in 17 landen en via partnerships met onder meer Abeam Consulting (Azië) en West Monroe Partners (Noord-Amerika) beslaat zijn netwerk meer dan 70 landen.

“Corporate governance en risk management zijn centrale prioriteiten voor bedrijven die binnen een veranderende omgeving met complexe wetgeving opereren” zegt Fabrice Lepeltier, adviseur bij BearingPoint in Frankrijk. “Met het partnership met eFront, versterken we onze expertise en positie op het gebied van GRC / ERM”.

Nieuws

Meer nieuws over