Ex McKinsey partner wordt CEO van Stroz Friedberg

27 november 2013 Consultancy.nl

Stroz Friedberg, een internationale organisatie in forensics en risk, heeft voormalig McKinsey & Company topman Michael Patsalos-Fox aangesteld als Chief Executive Officer.

Michael Patsalos-Fox werd geboren in Cyprus en groeide op in Australië. Hij begon zijn loopbaan bij Fujitsu in Australië en voegde zich bij McKinsey & Company in 1982. Na een 28-jarige carrière bij het consultancybureau groeide hij uit tot Managing Partner van het kantoor in New York en uiteindelijk het hoofd voor de Americas regio (2003-2009). In 2003 en 2008 was hij een kandidaat om Global Managing Director van het strategie adviesbureau te worden, maar verloor de strijd toen van Ian Davis in 2003 en Dominic Barton in 2009. Patsalos-Fox trad eerder dit jaar terug als partner bij McKinsey & Company.

Michael Patsalos Fox - Stros Friedberg

Stroz Friedberg werd opgericht in 2000 door Edward Stroz (een voormalig Special Agent voor de FBI) en Eric Friedberg (bekende cybercrime en digitale forensics expert in de VS). In de afgelopen 13 jaar is Stroz Friedberg uitgegroeid tot een internationale en gerenommeerde speler op onder andere het gebied van digital forensics, cybercrime, data discovery, en analytics. Stroz Friedberg heeft 11 kantoren, 9 in de VS en vestigingen in London en Hong Kong.

“Bijna elk bedrijf ter wereld denkt momenteel na over de uitdagingen veroorzaakt door cybermisdaad en fraude” zegt mede-oprichter Edward Stroz. “Met de toevoeging van Michael Patsalos-Fox hebben we nu een van de meest gerespecteerde namen binnen de management consulting branche, die zich bij ons voegt als CEO. Dat is moeilijk te verslaan. We zijn trots dat hij Stroz Friedberg zal leiden”.

Nieuws

Meer nieuws over