Deloitte: 15 publieke bedrijven met beste jaarverslag

13 november 2013 Consultancy.nl

Accountants- en adviesbureau Deloitte heeft de genomineerden voor de ‘Deloitte Kordes Award 2013’ gepresenteerd. De Kordes Award wordt uitgereikt aan publieke sector instellingen/organisaties met het beste jaarverslag. De winnaar wordt op 10 december bekendgemaakt.
 
Sinds 1995 krijgen publieke organisaties met het beste jaarverslag de ‘Kordes Award’ toegekend*. Onder meer de Belastingdienst, de IBG, de gemeente Den Haag, het Kadaster en de AFM hebben de prijs in het verleden in ontvangst mogen nemen.
 
Uit alle inschrijvingen zijn vijftien organisaties genomineerd:
- Lokaal Bestuur: Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Uden
- Overig en Rijksoverheid: Kadaster, Staatsbosbeheer, WML
- Wonen: De Alliantie, Waterweg Wonen, Woningstichting Bergh
- Onderwijs: ID College, Mondriaan, Movare
- Zorg: Fier Fryslân, Koraal Groep, ZZG Zorggroep
 
Deloitte Kordes Award
 
De jury* heeft tijdens de beoordeling gelet op de leesbaarheid van het gehele jaarverslag, de helderheid van de financiële rekening en de beleidsmatigheid van de bedrijfsvoering. "De genomineerden tonen aan in hoge mate te voldoen aan deze jurycriteria", aldus Patrick Jussen, partner bij Deloitte en programmaleider van de Deloitte Kordes Award. "Hiernaast hebben wij dit jaar extra gelet op de risicoverslaglegging en hoe de deelnemers dit laten terugkomen in hun jaarverslag. De genomineerden organisaties voldoen aan de criteria en zijn een voorbeeld voor andere publieke instellingen".
 
In de komende weken zal de jury de genomineerde jaarverslagen beoordelen. Op dinsdag 10 december worden de categoriewinnaars en de algehele winnaar bekendgemaakt.
 
* De Kordes Award is vernoemd naar de oud-president van de Algemene Rekenkamer en staat voor transparantie, goede verslaggeving en prestatieverantwoording.
 
** De jury bestaat uit G.T. Budding (VU Amsterdam, Hoofddocent Accounting), E. van Schoten (Algemene Rekenkamer, secretaris), D.M. Windhausen (Windhausen), W. Lageweg (MVO Nederland, directeur) en H. Bekkers (Binnenlands Bestuur).

Nieuws

Meer nieuws over