EY: Top 10 cybersecurity prioriteiten van executives

04 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Informatiebeveiliging is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de strategische prioriteiten van executives en CIO’s wereldwijd. In het rapport ‘Under Cyber Attack’, vroeg accountants- en adviesbureau EY meer dan 2,000 bestuurders uit 68 landen om hun prioriteiten op het gebied van cybersecurity te definiëren.
 
Deelnemende managers werd de volgende vraag gesteld: “Welke informatiebeveiligings-gebieden ziet u als topprioriteit in de komende 12 maanden?” Met afstand het belangrijkste punt is volgens de bestuurders het veiligstellen van de bedrijfscontinuïteit, door bijvoorbeeld een rampenherstel (‘disaster recovery’) programma. 68% van de respondenten gaf aan dat dit ofwel een #1 of #2 prioriteit is. Het managen van cyberdreigingen en het beperken van dataverlies worden gezien als op een- en twee na hoogste prioriteit.
 
Een overzicht van de top 10 cybersecurity prioriteiten:

Top 10 cybersecurity prioriteiten
 
Opvallend is dat Privacy over de hele linie een relatief lage prioriteit geniet. Circa de helft (49%) van de respondenten geeft aan dat het maar een vierde of vijfde plek verdient op de cybersecurity prioriteitenlijst. Factoren die buiten de top 10 vallen zijn onder meer forensics, security training, security analytics/intelligence en offshoring/outsourcing security activiteiten.