KplusV onderzoek naar cultuurhuis Venray uitgesteld

05 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het onderzoek van KplusV naar het cultuurhuis van gemeente Venray heeft opnieuw vertraging opgelopen. Waar aanvankelijk de ingewikkeldheid van de integratie van de schouwburg, het Kunstencentrum en de bibliotheek de reden was waarom meer tijd nodig was, komt nu er nu nog een probleem om de hoek kijken – Kunstencentrum Jerusalem verkeert in een wankele financiële staat.

De gemeente heeft zo’n jaar geleden het conceptplan gepresenteerd om bibliotheek, kunstencentrum en schouwburg in een gebouw samen te voegen. Eind maart stemde de raad in met het uitvoeren van een tweetal onderzoeken - de analyse naar de meerwaarde en de organisatie van de samenwerking en de ruimtelijke voorstudie. Voor het eerste onderzoek werden drie adviesbureaus gevraagd een offerte uit te brengen. Op 8 april maakte Ingrid Theeuwen, beleidsmedewerker binnen de gemeente Venray, bekend dat de opdracht werd gegund aan KplusV.

KplusV - Gemeente Venray

Het organisatieadviesbureau uit Arnhem zou op 30 mei de aftrap geven voor de opdracht. Een conceptrapportage zou volgens de oorspronkelijke planning voor de zomer worden opgeleverd.

De eerste vertraging was het gevolg van de grote ingewikkeldheid van het project – met als gevolg dat de gemeente meer tijd nodig had voordat het project van start kon gaan. Nu blijkt dat ook het Kunstencentrum Jerusalem financiële problemen kent - het centrum heeft al meerdere jaren te maken met een budgettekort.

Het college heeft nu adviesbureau KplusV de opdracht gegeven om eerst de financiële toestand van het kunstencentrum te onderzoeken. Aangezien de resultaten van het onderzoek essentieel zijn voor het al dan niet realiseren van het nieuwe cultuurhuis, wacht de gemeente eerst op deze bevindingen.