Arthur D. Little: Snel internet verhoogt gezinsinkomen

15 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De snelheid van internet wordt een steeds meer een bepalende factor voor welvaart. Volgens een nieuwe studie van Arthur D. Little en telecomoperator Ericsson, is er een significante relatie tussen de snelheid van een internetverbinding en inkomensniveaus. Zo hebben gezinnen in ontwikkelde landen met een internsnelheid van 8 Mbps maandelijks maar liefst $120 meer te besteden dan gezinnen met een 4 Mbps connectie. 

In de studie ‘Socioeconomic Effects of Broadband Speed’ analyseren de onderzoekers de economische effecten van breedband snelheid op het inkomen van huishoudens. 11 landen maakten deel uit van de analyse, 8 OECD landen en de 3 BIC landen (Brazilië, India, en China). De resultaten concluderen dat er een statistische relatie is tussen breedbandsnelheid en het gezinsinkomen:

ADL - Internet Speed and Household Income

Voordelen van snel internet
Er zijn volgens de onderzoekers twee belangrijke redenen waarom huishoudens profiteren van een snellere internetverbinding. Allereerst, toegang to meer gevorderde diensten, zoals video-conferencing, zorgt voor meer effectieve, productieve werkwijzes. Ten tweede, breedband zorgt ervooor dat mensen beter geïnformeerd, beter opgeleid en meer verrijkt zijn – wat uiteindelijk leidt tot een sneller carrièrepad. 

Internetupgrades
De relatie verschilt echter wel per land, internetsnelheid en inkomensgroep. Zo heeft een gezin in ontwikkelde landen meer baat bij een upgrade van bijvoorbeeld 4 Mbps naar 8 Mbps. Voor OECD landen geldt, dat de grootste stijging in inkomen door huishoudens wordt gerealiseerd die upgraden van 0,5 Mbps naar 4 Mbps, naar ongeveer $320 per huishouden per maand. Voor BIC landen geldt, dat een upgrade van 0,5 naar 4 Mbps ongeveer $46 per maand oplevert. Naarmate internetsnelheden sneller worden, daalt logischerwijze het opgelopen voordeel.

ADL - Value of Internet Speed