BearingPoint helpt Unitymedia met Infonova R6 uitrol

10 oktober 2013 Consultancy.nl

Unitymedia, een van de grootste kabelaanbieders in Duitsland*, heeft het Infonova R6 systeem succesvol in gebruik genomen. Het nieuwe systeem zal de order-to-cash processen binnen zijn B2B business unit ondersteunen. De implementatie werd begeleid door adviesbureau BearingPoint en de IT specialisten van Tech Mahindra en Infonova.

Eerder dit jaar besloot Unitymedia dat ze hun systeem, dat gebruikt wordt voor het managen van bedrijfsoperaties richting de klant [ook bekend als een ‘Business Support System’ (BSS)**], wilde upgraden. De keuze viel op het R6 platform van Infonova***. Het systeem levert end-to-end IT ondersteuning voor het gehele order-to-cash proces. Een overzicht van de belangrijkste functionaliteit: 

Infonova-R6-BearingPoint

“Infonova’s R6 is een perfecte fit voor onze business. Het geeft ons de mogelijkheid om op een effectieve manier onze handelscondities te definiëren voor onze partnerships met onze klanten en leveranciers. In deze onzekere economische tijden, verzekert R6 de kredietwaardigheid van bedrijven, door het automatisch overdragen van de schulden van een rekening van de betreffende partij” zegt Stefan Beberwell, Senior Vice President B2B bij Unitymedia.

Volledige implementatie in 6 weken

In een persverklaring laat Unitymedia weten dat de implementatie, inclusief IT installatie, change management en training, in slechts zes weken werd afgerond. “Deze korte doorlooptijd is een toegevoegde waarde gebleken in het project” zegt Beberwell. BearingPoint en Mahindra stellen dat de korte projectduur als nieuwe benchmark geldt voor toekomstige BSS implementaties.

Unitymedia

Externe adviseurs

Ook laat het telecom en mediabedrijf weten zeer tevreden te zijn over de begeleiding van de betrokken externe adviesbureaus. “Het gezamenlijke team van Tech Mahindra, BearingPoint en Infonova zijn erin geslaagd om onze uitdagende tijdsplanning te realiseren en op een efficiënte manier Infonova R6 live te brengen”.

* Sinds juli 2012 is Unitymedia onderdeel van international telecom- en mediabedrijf Liberty Global.

** BSS systemen beslaan vier belangrijke gebieden: product management, order management, revenue management en customer management.

*** Infonova is een dochteronderneming van BearingPoint. In 1999 kocht de wereldwijde consultingorganisatie het softwarebedrijf en sindsdien opereert het al seen dochteronderneming, gevestigd in Graz, Zwitserland. 

Nieuws

Meer nieuws over